Annonce:
Annonce:

Kaos truer: Kandidat vil have aflyst FIFA-valget

Outsideren fra Jordan er gået til den internationale sportsdomstol, CAS, for at få udsat afstemningen på fredag

Prins Ali fra Jordan vil have aflyst FIFA-valget på fredag. Foto: AP
Prins Ali fra Jordan vil have aflyst FIFA-valget på fredag. Foto: AP
Annonce:
Følg Fodbold

ZÜRICH (Ekstra Bladet) Kaos truer FIFA-afstemningen på fredag hvor fodboldforbundet skal vælge ny præsident efter den detroniserede og skandaleramte Sepp Blatter.

Det er prins Ali fra Jordan, en af de fem bejlere til den ledige fodboldtrone, der har sat brand i gaden. Prinsens advokater har meddelt de internationale bureauer, at han ønsker at få aflyst og udskudt valghandlingen på fredag.

Det skyldes, af FIFA har afvist prinsens ønske om at få opstillet gennemsigtige valgbokse. Alle skal kunne se, hvad der foregår, er åbenbart hans ærinde.

Han er tydeligvis bange for, at der skal finde valgsvindel sted. Da han ikke har kunnet gennemtrumfe sit ønske hos FIFA er prins Ali i stedet gået til den internationale sportsdomstol, CAS, som er blevet bedt om at lynbehandle sagen.

Men prinsen er ikke den eneste, der er bekymret for, om alt vil gå ordentligt til på fredag.

Annonce:

Topjournalist afslører: Sådan købte Tyskland sig til VM

Der er tale om en hemmelig afstemning, og for at sikre, at ingen føler sig presset til at stemme imod sin overbevisning, vil FIFA åbenbart forbyde de 209 stemmeberettigede at tage mobiltelefon eller kamera med ind i stemmeboksen. Ingen skal åbenbart bagefter kunne dokumentere, hvem de har stemt på.

Franskmanden Jerome Champagne, som ligeledes stiller op til præsidentvalget, er også ude med en voldsom kritik af FIFA. Han er mildest talt vred over, at de to favoritter til at afløse Sepp Blatter, schweizeren Gianni Infantino og sheik Salman fra Bahrain, har fået lov til at medbringe et hav af delegerede til kongressen, som finder sted i det store kompleks, Hallenstadion i udkanten af Zürich.

Opfinder journalister: Så beskidt er FIFA-valgkampen

Champagne frygter, at de mange ekstra delegerede er medbragt for at kunne gå rundt og påvirke de 209 stemmeberettigede, som er en fra hvert af FIFA's medlemslande.

Annonce:

Fra Danmark er det DBU's formand, Jesper Møller, der får æren af at træde ind i stemmeboksen - gennemsigtig eller ej - og sætte sit kryds. Hvis altså ikke valget bliver udskudt. Men det gør det nok næppe.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: