Klar til fodboldkaos: Største politiopbud nogensinde

Et rekordstort antal betjente er udkommanderet til kampen mellem Boca Juniors og River Plate i Madrid, men førstnævnte klub prøver stadig at få resultatet af den annulleret 

Forstå den argentinske fankultur på ét minut og se, hvad du kan forvente af søndagens finale her. Video: Ritzau Scanpix / Anders Olsen

Skandalen ville næsten ingen ende tage, da de argentinske ærkerivaler Boca Juniors og River Plate forleden forsøgte at afvikle finalen i Copa Libertadores, det sydamerikanske klubmesterskab.

Til den første af de to kampe blev Bocas spillerbus angrebet og flere spillere sårede, og i kølvandet på voldsomhederne føg bitre beskyldninger rundt i Buenos Aires og omegn.

Til sidst måtte man opgive at gennemføre returkampen, der skulle have været gennemført den 24. november, i den argentinske hovedstad, ja endda på det sydamerikanske kontinent.

I stedet blev den rykket til Madrid, hvor den skal spilles denne søndag aften.

River Plates fans forlader det seneste opgør, der aldrig blev sat i gang. Nu flyver de ind til Madrid i tusindvis. Foto: AP
River Plates fans forlader det seneste opgør, der aldrig blev sat i gang. Nu flyver de ind til Madrid i tusindvis. Foto: AP

Det sker under et hidtil uset sikkerhedsopbud i den spanske hovedstad, hvor 4.000 special-uddannede betjente er udkommanderet for at holde styr på sikkerheden.

- Det her er en højrisikokamp som ingen anden, udtaler politichef José Manuel Rodriguez Uribes ifølge flere medier.

Antallet af betjente er mere end dobbelt så stort som til Champions League-finalen på samme Santiago Bernabéu med plads til 81.000 tilskuere i 2010 (1.400) og til El Clásico mellem Real Madrid og Barcelona, da det spanske hadeopgør over dem alle blev afviklet fem dage efter Paris-attentatet i 2015 (1.500).

Politichefen oplyser, at mellem 200 og 300 argentinske fans, der er af myndighederne er blevet identificeret som 'højrisikofans’, er blevet forhindret i at overvære kampen.

Politi i kamp med River Plate-fans udenfor stadion efter det aflyste returopgør. Foto: AP
Politi i kamp med River Plate-fans udenfor stadion efter det aflyste returopgør. Foto: AP

Blandt dem er Rafa Di Zeo, leder af den mest berygtede af Bocas fanfraktioner, blevet spottet i lufthavnen i Madrid og straks sendt tilbage til Argentina.

Derovre er der solgt 10.000 billetter til opgøret, mens de to klubber har fået stillet 20.000 billetter til rådighed. De øvrige sælges gennem det spanske og det sydamerikanske fodboldforbund.

Kampen fløjtes i gang klokken 20.30, hvis alt går som planlagt, og hvis nogen ellers er i stand til at høre dommerens pift.

Boca Juniors spillerbus blev angrebet af fans før returopgøret, og så måtte kampen flyttes til Europa. Foto: Ritzau Scanpix
Boca Juniors spillerbus blev angrebet af fans før returopgøret, og så måtte kampen flyttes til Europa. Foto: Ritzau Scanpix

Spørgsmålet er til gengæld, om kampens resultat overhovedet får betydning.

Senest har Boca Juniors nemlig meddelt, at man vil appellere til Den Internationale Sportsdomstol (CAS) i håbet om at blive tildelt den samlede sejr i den skandaleramte Copa Libertadores-finale.

Det siger klubbens vicepræsident, Royco Ferrari, til Fox Sports forud for søndagens returfinale mod River Plate i Madrid. En kamp som altså ikke har sportslig betydning, hvis Boca får medhold i sin appel.

- Vi vil appellere til CAS. Det er det, klubbens juridiske afdeling arbejder på. Det var også det, vi sagde, at vi ville gøre, hvis ikke Det Sydamerikanske Fodboldforbund (Conmebol) ville tildele os sejren, siger vicepræsidenten.

Ifølge den argentinske sportsavis Olé har Boca allerede sendt sin appel til CAS, hvilket sportsdomstolen dog ikke har bekræftet.

Den første kamp på Boca Juniors' hjemmebane endte 2-2.

Det spanske politi slipper for at holde styr på en leder af Boca Juniors' mest voldelige fangrupperinger, når den anden kamp mellem Boca Juniors og River Plate bliver afviklet på Bernabeu i Madrid. Foto: AP. Intl. fodbold - 7. dec. 2018 - kl. 06:31 Berygtet hooligan i fælden

Se også: River Plate ombestemmer sig: Klar til finale

Intl. fodbold - 27. nov. 2018 - kl. 07:07 Skandaløse scener før årets fodboldbrag: - Det var mafiaen!

Se også: Vanvid fanget på video: Fan taper romerlys fast på lille pige

Hooligans fra gruppen 'Landskrona', som slås for Zenit Skt. Petersborg. Gruppen er en af de mest kendte hooligangrupper i Rusland. Foto: Privatfoto. Sport og Spil Organiseret vold: Her er de vildeste russer-hooligans

7 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere