Læk afslører: Neymar er kun næstbedst betalte i verden

Selv med 275 millioner kroner i løn om året er Neymar ikke den spiller med den bedste løn i verden. Den finder man i Kina

Neymar er den dyreste fodboldspiller i verden, og det er nu også kommet frem, hvad den brasilianske offensivspiller tjener i sin nye klub Paris Saint Germain. Det kan den tyske avis Der Spiegel afsløre, som er en del af whistleblower-platformen Football Leaks.

Her er det kommet frem, at Neymar tjener op mod 275 millioner kroner om året i den franske klub. Det svarer til godt 740.000 kroner om dagen, hvilket må siges at være en udmærket dagsløn for den tidligere Barcelona-spiller.

Det gør ham dog ikke til den bedst betalte spiller i verden. Den tilhører den argentinske forward Carlos Tevez, som hiver 285 millioner kroner hjem om året i den kinesiske klub Shanghai Shenhua, viser dokumenterne, som den tyske avis er kommet i besiddelse af.

Neymar er ikke den bedst lønnede fodboldspiller, ifølge Der Spiegel. Foto: AP
Neymar er ikke den bedst lønnede fodboldspiller, ifølge Der Spiegel. Foto: AP

Neymar har skrevet under på en fem år lang kontrakt med PSG, og derfor bliver den samlede løn til ham på omkring 1,37 milliarder kroner, som altså næsten kommer op på transferen på 1,65 milliarder kroner, som Barcelona fik for ham. Man kan derfor godt tale om en ret dyr omgang for den franske hovedstadsklub.

Både Neymar og Tevez kan muligvis se en helt anden spiller tage førstepladsen snarest. Det drejer sig om Lionel Messi, da flere medier forventer, at den lille argentiner kommer op og tjener 297 millioner kroner i den katalanske klub. Denne kontrakt er dog ikke skrevet under endnu.

Neymar og PSG møder onsdag Bayern München i Champions League. Ekstra Bladet dækker hele runden LIVE fra kl. 20.45 tirsdag og onsdag.

Verdens bedst betalte fodboldspiller bænket: For fed til at spille

Ancelotti og Zola hjælper dansk traditionsklub mod Superligaen

Mølby: Sådan går det Coutinho i Liverpool

De var de 100 største talenter: Hvem toppede, hvem floppede og hvem endte i Superligaen?