Laudrup: Derfor valgte jeg Qatar

Michael Laudrup fortæller på et pressemøde i Qatar, hvorfor han har valgt et trænerjob langt fra europæisk topfodbold

Laudrup siger om sit Qatar-skifte, at han gerne ville prøve noget nyt. Hør, hvad Ekstra Bladets fodboldkommentatorer havde at sige om sagen i tirsdagens 'VM med Attitude' her.

Laudrups nylige jobskifte har skabt undren i fodboldverden.

Men på et pressemøde i Doha fortæller danskeren, hvorfor han har valgt at skifte europæisk græs ud med ørkensand i Qatar

- Jeg kommer ikke til at være træner i 10-20 år endnu. Vi lever kun en gang, så jeg vil gerne have nye oplevelser. Da jeg fik denne mulighed, tænkte jeg, at jeg gerne ville prøve noget anderledes, hvad enten det Qatar eller USA.

Bliver brugt: Michael Laudrup bliver nu en del af et politisk spil, hvor en slavestat som Qatar gør alt i dens magt for at skaffe sig legitimitet i det internationale samfund. (Foto: AP/Jon Super) Sport og Spil Laudrup som marionetdukke

- Jeg vidste ikke ret meget om fodbold i Qatar, men de ville virkelig gerne have mig. Derfor snakkede jeg lidt med klubben og så et par kampe, hvorefter jeg besluttede, at jeg gerne ville prøve det, siger Michael Laudrup på pressemødet.

Danmarks bedste fodboldspiller nogensinde har underskrevet en et-årig aftale med Qatar-klubben Lekhwiya FC, og det har han også en god forklaring på.

Raul var en verdensstjerne, da han drog til Qatar. Det fik dog ikke just tilskuerne til at strømme til. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Et spil for de få

- I kan sige, hvorfor kun et år? Klubben gav mig et tilbud på en kontrakt, der var længere, og det ville jo være lettere at tage eksempelvis tre år. Men sådan er jeg ikke. Jeg tager et år, og hvis jeg er glad for klubben, og klubben er glad for mig, så fortsætter vi, siger Michael Laudrup.

Laudrup bliver i øvrigt ikke det eneste danske islæt i varmen. Dansk/marokkaneren Karim Zaza tiltræder således også i klubben, hvor han fremover skal være målmandstræner hos Lekhwiya.

Emiren og hans familie bestemmer alt i Qatar. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Laudrups nye hjem: Verdens mindste supermagt

Qatar-klubben ønskede at skrive en to årig kontrakt med den danske træner, men Laudrup selv ønskede kun at binde sig for et år, og danskeren fik det, som han ville have det.

Han afløser den fyrede belgier Eric Gerets.

Se også: Olsen: Jeg er for gammel til Qatar

Laudrup startede sin trænerkarriere som assistenttræner på det danske landshold, derefter gik turen til Brøndby, Getafe, Spartak Moskva, Mallorca og senest Swansea. Nu er han startet op i sin hidtil mest ukendte klub.

En fremtid i Qatar venter for Laudrup Intl. fodbold - 1. jul. 2014 - kl. 08:24 Laudrup bekræfter Qatar-eventyr

1 af 3 (Foto: AP)
2 af 3 (Foto: AP)
3 af 3 Michael Laudrup på sit første pressemøde i sin nye klub Lekhwiya FC (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer