Laudrup: Ja, der er interesse fra Japan

Michael Laudrup bekræfter over for et japansk medie, at der har været kontakt mellem ham og det japanske fodboldforbund

Michael Laudrup kan - måske - blive japansk landstræner. Men først og fremmest gælder det om at færdiggøre sæsonen i Qatar med Lekhwiya. (Foto: AP)
Michael Laudrup kan - måske - blive japansk landstræner. Men først og fremmest gælder det om at færdiggøre sæsonen i Qatar med Lekhwiya. (Foto: AP)

Michael Laudrup er i den seneste tid rygtet til klubber over hele verden, men den danske træner styrer lige nu styrer Qatar-holdet Lekhwiya.

Over for et japansk medie bekræftede Laudrup onsdag, at der har været dialog mellem ham og mulig ny arbejdsgiver.

Det er efterhånden nogle år siden, at Morten Olsen var træner og Michael Laudrup spiller i Ajax - nu nævnes de begge blandt mulige emner som afløser, hvis Frank de Boer smutter (Foto: Polfoto) Holland Hollændere: Laudrup og Olsen kan afløse i Ajax

Denne gang er der bare ikke tale om en fra Premier League eller et andet sted i Europa. I stedet kan han blive japansk landstræner.

- Jeg kender til interessen fra Japan, men ... vi har en masse kampe forude, og de har absolut førsteprioritet i øjeblikket, siger Laudrup ifølge Reuters til det japanske medie Kyodo News.

- Når sæsonen slutter i maj, vil jeg tænke på min fremtid. Det kan være her i Lekhwiya eller et andet sted, siger danskeren.

Michael Laudrup har været træner i Lekhwiya siden 1. juli sidste år. Foreløbig løber hans kontrakt frem til 30. juni. (Foto: Lars Poulsen) Intl. fodbold Michael Laudrup: Derfor forlader jeg ikke Qatar

Dermed virker et jobskifte til det japanske fodboldforbund ikke helt usandsynligt. Japan er da heller ikke helt ukendt for Laudrup, som selv spillede for samurai-nationen fra 1996-1997 for klubben Vissel Kobe.

Jobbet er ledigt, fordi det japanske fodboldforbund i februar fyrede den daværende landstræner mexicanske Javier Aguirre, som mistænkes for at være part i en stor matchfixingsag i Spanien. Samtidig har forbundet gjort det klart, at det ønsker at finde en ny landstræner inden 7. marts, hvor den nye sæson i den japanske J-League begynder.

Premier League Skyder Laudrup-rygte i Premier League ned

Michael Laudrups nuværende kontrakt med Lekhwiya udløber dog først til i juli måned.

Hvis Laudrup bliver japansk landstræner vil det være hans første job nogensinde som chef for landshold.

Tidligere har danskeren været assistent for Morten Olsen på det danske landshold. Derudover har han været klubtræner for Swansea i Premier League, Mallorca og Getafe i Spanien, Spartak Moskva i Rusland og selvfølgelig Brøndby.

Michael er en populær herre kloden rundt og et varmt navn, når der skal besættes jobs rundt omkring i fodboldverdenen. Her ses han i en hyggestund i sidste måned i Qatar med sin gamle ven fra Barcelona, Bayern München-træner Pep Guardiola. (Foto: Lars Poulsen) Intl. fodbold Alle elsker Laudrup: Her er hans fire muligheder

0 kommentarer
Vis kommentarer