Annonce:
Annonce:

Laudrup raser mod Qatar-kritikerne

Michael Laudrup svarer igen på kritikken om, at det er forkert af ham at træne et hold i en stat, som undertrykker mennesker. Det sker i interview med Politiken

Første gang Laudrup tog et job i Qatar svarede han også på kritikken
Annonce:
Følg Fodbold

Kritikerne lader ikke Michael Laudrup få et øjebliks ro, efter han har skrevet kontrakt med Qatar-klubben Al-Rayyan.

Den danske landsholdslegende har fået skudt i skoene, at han kun tager jobbet for pengenes skyld, og at det er moralsk forkert at træne et hold i en stat, som ser mere end småt på menneskerettigheder.

Nu giver Laudrup los for sin store frustration over kritikernes anklager og pegen med fingre . Det sker i interview i Politiken.

Laudrup mener, at hvis han skulle stille kritikerne tilfredse og træne i et land, hvor demokratiet fungerer optimalt, ville det stort set kun være muligt for ham at tage en post i Nordeuropa. Han gør samtidig opmærksom på, at mange danske firmaer er repræsenteret 'dårlige steder' i verden, uden nogen kommenterer det med ét ord.

Annonce:

- Men når jeg som enkeltperson tager et job i et af de lande, vi har samhandel med, så er det etisk og moralsk forkasteligt. Gælder det for alle, der rejser ud? Også for dem, der eksempelvis, som en tidligere DBU-instruktør, tager arbejde i Kina, hvor der henrettes flere mennesker end noget andet sted i verden - eller gælder det kun Michael Laudrup? Hvad er det egentlig, man vil have af mig? Skal mit jobtilbud i høring, inden jeg kan sige ja eller nej?, siger Michael Laudrup til Politiken.

Penge spiller en rolle
Samtidig gør Laudrup opmærksom på, at han, inden han sagde ja til jobbet i Qatar, havde tilbud fra Kina og USA. Lande, hvor der er dødsstraf, som Laudrup påpeger.

Han erkender også, at penge også spillede en rolle, da han takkede ja til jobbet i Qatar. Alligevel kunne han efter eget udsagn have tjent endnu mere i Kina, hvis han havde valgt et job der.

I samme interview ser Laudrup tilbage på trænerkarrieren. En karriere, som har budt på trænersæder i Brøndby, Getafe, Mallorca, Spartak Moskva, Swansea og senest Lekhwiya SC. Umiddelbart tror han ikke, at der venter noget topjob i for eksempel Barcelona. Alligevel var han ifølge ham selv i spil til netop den post i 2008. Efter et sløjt ophold i spanske Getafe.

Annonce:

- Jeg har hørt fra flere sider, at vi var tre i 'finalen'. Det var spanieren Ernesto Valverdo, som nu er træner i Bilbao, det var mig - og så Guardiola, der er catalonier. Og man kan vel ikke sige, det var noget dårligt valg, da klubben bestemte sig for Guardiola, siger Michael Laudrup, som i stedet endte i Spartak Moskva i Rusland samme år.

Laudrup afslører ved samme lejlighed, at han havde mulighed for at blive Alex Fergusons assistent i Manchester United i begyndelsen af 00'erne. Men det blev han som bekendt ikke.

Sådan så det ud, da Laudrup blev præsenteret:

Kom helt tæt på: Derfor havnede Bendtner i Forest

Laudrup må nøjes med uafgjort i debut for Al-Rayyan

 

Dommen er faldet: Så slem er Bendtners skade

Simon Makienok redder Preston i overtiden

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: