Legendarisk managerspil indfører homoseksuelle spillere

Der er kommet en ny, banebrydende del af det nye Football Manager-spil, som går ind i kampen for homoseksuelle i professionel fodbold

Gary Evans er et eksempel på en spiller, som springer ud i Football Manager. Foto: FM
Gary Evans er et eksempel på en spiller, som springer ud i Football Manager. Foto: FM

I computerspillet Football Manager 2018 vil det nu være muligt at se, hvilken seksualitet spilleren har. Der vil derudover også være situationer, hvor spillerne i spillet springer ud som homoseksuelle.

Det skriver BBC, som har interviewet Football Manager-direktøren Miles Jacobson om, hvordan det kan være, at man har lavet den feature i den nyeste udgave af spillet.

- En af grundene til at vi gjorde det, handler om, at der er homoseksuelle spillere. Vi ved - ud fra antallet af professionelle spillere - at der må være nogle, som er bøsse, men ikke vil komme ud med det, siger Miles Jacobson.

Her har man som træner fået en mail med, at spilleren er homoseksuel. Foto: FM
Her har man som træner fået en mail med, at spilleren er homoseksuel. Foto: FM

Han peger desuden også på, at det er underligt, at det stadig er et problem i fodboldverdenen, at man ikke vil springe ud. Derfor mener han, at man via spillet vil kunne vise, at det ikke har den store betydning om man er det ene eller det andet - og at det kan være noget positivt.

I spillet kommer det til at fungere sådan, at ingen af de spillere, som er med i spillet fra start af er homoseksuelle. Dog vil de spillere, som Football Manager selv genererer i løbet af spillet vil kunne være det. Altså er det kun de fiktive spillere, som kan være det.

Her vil det så betyde, at man får et boost på den økonomiske front, da LGBT-miljøet pludselig får øjnene op for ens klub og kommer til kampene i store antal.

Se også: Ultimativ ydmygelse: Smed trøjen tilbage til stjernen

Se også: Fejl i computerspil sikrede ham landsholdsudtagelse

Jakob Ankersen har ikke været en succes i AGF. Her ses han med Glen Riddersholm, der nu er fortid i AGF. Foto: /ritzau/Anders Brohus Sport og Spil Sommerens 10 bedste og 10 værste indkøb

Cristiano Ronaldo er rangeret til 94 ud af 99 mulige. Foto: EA Sport og Spil Sådan bliver du rig i FIFA Ultimate Team

39 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere