Legende forarger: - De har det hele

FC Barcelona-ikonet Xavi storroser Qatar og er sikker på, at verdensmesterskabet i 2022 bliver historisk

Xavi blev ansat som cheftræner i Qatar's Al-Sadd fra starten af den netop overståede sæson. Foto: Kai Pfaffenbach/Ritzau Scanpix
Xavi blev ansat som cheftræner i Qatar's Al-Sadd fra starten af den netop overståede sæson. Foto: Kai Pfaffenbach/Ritzau Scanpix

Den højtelskede Barcelona-stjerne Xavi Hernandez taler i rosende vendinger om VM-værterne Qatar, hvor han også er træner til daglig.

Vendinger, der dog ikke bliver taget ret godt imod.

- Jeg tror, folk bliver overraskede over landet. Generelt er der mange fordomme og ubegrundet kritik af Qatar, lyder roserne blandt andet fra Barca-legenden over for spanske Marca.

- Qatar har det hele. I det lille, gæstfrie og generøse land bliver det en historisk slutrunde, uddyber han.

Og de udtalelser får han hug for på sociale medier.

Blandt andet er Independents chef-fodboldskribent Miguel Delaney kommet til tasterne.

'Det er en sørgelig joke og patetisk fra én, som altid har bræget om den formodede 'moral' i forhold til, hvordan fodbold skal spilles,' skriver han i et tweet.

Afviklingen af VM i Qatar i 2022 har mødt stor modstand blandt andet på grund af de forfærdelige forhold, arbejder opfører faciliteterne under.

Artiklen fortsætter længere nede ...

Xavi skiftede fra FC Barcelona efter 2014/2015-sæsonen, hvor spanierne vandt både La Liga, Copa del Rey og Champions League. Foto: Gustau Nacarino/Ritzau Scanpix
Xavi skiftede fra FC Barcelona efter 2014/2015-sæsonen, hvor spanierne vandt både La Liga, Copa del Rey og Champions League. Foto: Gustau Nacarino/Ritzau Scanpix
 

Vil tilbage
I interviewet lægger Xavi ikke skjul på, at han vil tilbage til FC Barcelona en skønne dag.

- Det er mit hjem, og det ville være en drøm, der går i opfyldelse (at blive træner der, red.), men nu er jeg fokuseret på Al-Sadd. Når det passer med Barca, passer det, siger han.

For nylig forlængede spanieren sin kontrakt med Qatar-klubben frem til 2021, bedst som rygterne var stærkest om, at han skulle til FC Barcelona.

Se også: Rygtet til Barça: Nu er det vendt på hovedet

Han har også et par ord til overs for situationen, som den ser ud nu i FC Barcelona. Særligt med henblik på træner-situationen samt sin gamle holdkammerat Lionel Messi.

- Nogen gange spiller de godt, andre gange knap så godt. Men jeg kan lide Setiéns idéer med dominerende fodbold, lyder det blandt andet fra træner-kollegaen.

- Og Messi, ham ser jeg spille lige så længe, han har lyst til. Han er et fysisk bæst: Hurtig, stærk, et dyr rent fysisk. Jeg er slet ikke i tvivl om, at han spiller VM i Qatar i 2022, mener Xavi.

VM i 2022 starter på et lidt aparte tidspunkt, nemlig mandag den 21. november 2022 klokken 11 om formiddagen dansk tid.

Se også: Store ændringer på vej: - Messi er ikke glad

Foto: Jens Dresling AC Horsens - 28. jul. 2020 - kl. 09:03 Bo Henriksen stopper i Horsens

Se også: Nægter at spille Champions League

37 kommentarer
Vis kommentarer