Lilleput-nation fanget i grotesk fusk: Samlede falsk landshold

Den Demokratiske Republik Østtimor er blevet frataget 29 sejre af det asiatiske fodboldforbund efter at have forfalsket 12 brasilianskfødte spilleres fødsels- og dåbsattester

Det asiatiske fodboldforbunds (AFC) disciplinærkomité har valgt at udelukke det østtimoriske landshold fra AFC Asian Cup i 2023.

Beslutningen blev truffet, fordi det østtimoriske fodboldforbund (FFTL) og dets general-sekretær, Amandio de Araujo Sarmento, er blevet kendt skyldig i dokumentfalsk.

Lilleputnationen havde nemlig samlet sig et succesfuldt - men også ulovligt - landshold bestående af en større gruppe af brasilianske fodboldspillere med hang til sambabold og formentlig også lukrative aftaler.

AFC fattede mistanke og valgte i samarbejde med det internationale fodboldforbund (FIFA) at undersøge berettigelsen af visse landsholdsspillere på Østtimors landshold.

Spillere, som er blevet benyttet i landsholdets kvalifikationskampe til Asian Cup 2019.

Efterforskningen afslørede, at 12 brasiliansk-fødte fodboldspillere var registreret i AFC med falske fødselsattester, som indikerede, at de var født i Østtimor.

Østtimors Paulo Cesar (Én af de 12 brasilianere, der havde falske papirer) fejrer det uafgjorte resultat i kvalifikationskampen mod Malaysia tilbage i 2015. Vejen til FIFA VM i 2018 er dog blevet noget sværere efter AFC's kendelse.  Foto: AP
Østtimors Paulo Cesar (Én af de 12 brasilianere, der havde falske papirer) fejrer det uafgjorte resultat i kvalifikationskampen mod Malaysia tilbage i 2015. Vejen til FIFA VM i 2018 er dog blevet noget sværere efter AFC's kendelse. Foto: AP
 

AFC har dermed frataget Østtimor 29 sejre fra perioden 2012-2016 og idømt dem en bøde på 56.000 dollars (389.000 kroner).

Derudover har forbundet indberettet syv kampe til FIFA’s disciplinærudvalg, fordi disse kampe var kvalifikationskampe til VM i 2018.

- Efterforskningen identificerede 12 brasiliansk-fødte fodboldspillere, som alle var registrerede i AFC’s administrationssystemer med falske fødsels- og dåbsattester, skriver det asiatiske fodboldforbund i en pressemeddelelse på deres hjemmeside.

- Disse dokumenter var afleveret til AFC som bevis på, at fodboldspillerne var berettiget til at spille for det østtimoriske landsholds på grund af, at enten én eller begge af deres forældre var født i Østtimor. Men det er nu blevet bevist, at dokumenterne er falske, lyder det.

Østtimors Patrick Fabiano mod Maysia i VM-kvalifikationen 2015. Fabiano var også én af de brasilianske spillere, som ikke havde papirerne i orden. Foto: AP
Østtimors Patrick Fabiano mod Maysia i VM-kvalifikationen 2015. Fabiano var også én af de brasilianske spillere, som ikke havde papirerne i orden. Foto: AP
 

AFC har desuden idømt FFTL en bøde på 20.000 dollars (139.000 kroner) og udelukket landsholdet fra AFC Asian Cup 2023.

Forbundets generalsekretær er yderligere blevet idømt en bøde på 9000 dollars (62.000) og suspenderet fra alle fodbold-relaterede aktiviteter i en treårig periode.

Fra 2011, hvor Østtimor lå på en 205. plads på FIFA's rangliste, hoppede landsholdet på fire år helt op på en bemærkelsesværdig 170. plads.    

Østtimor ligger p.t. på en 191. plads på FIFA's rangliste.

Læs flere fodbold-nyheder her:

Se også: Overlevede flystyrt: Trofæ og tårer i første hjemmekamp

Se også: Jesus går jubel-amok - så går sandheden op for ham

Se også: Thomas Delaney efter debut: Det helt rigtige klubskifte

Se også: Flot hovedstød sender Ghana videre ved Africa Cup

11 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere