Lionel Messi kåret til verdens bedste spiller af FIFA

FIFA kårede mandag aften Lionel Messi til den bedste spiller i verden i 2018/2019-sæsonen

Lionel Messi løb med FIFA's pris som sæsonens bedste spiller. Foto: ALBERT GEA/Ritzau Scanpix
Lionel Messi løb med FIFA's pris som sæsonens bedste spiller. Foto: ALBERT GEA/Ritzau Scanpix

Lionel Messi var den bedste spiller i verden i sæsonen 2018/2019.

Det har FIFA netop offentliggjort i forbindelse med deres årlige show, hvor den forgangne sæsons bedste spillere hyldes.

Virgil van Dijk, Cristiano Ronaldo og Lionel Messi var med i opløbet om hovedprisen, men i sidste ende var det sidstnævnte, der løb med æren.

Argentineren vandt det spanske mesterskab med FC Barcelona, men måtte se sig slået i Champions League-semifinalen af Liverpool. På det personlige plan blev han både topscorer i La Liga med 36 mål og i Champions League med 12 af slagsen.

Det er landstrænere, landsholdsanførere, journalister og fans, der har stemt og fundet Messi mest værdig som verdens bedste spiller. De fire kategoriers stemmer vægter hver 25 procent.

Artiklen fortsætter under billedet..

Lionel Messi var naturligvis også en del af sæsonens hold. Foto: MARCO BERTORELLO/Ritzau Scanpix
Lionel Messi var naturligvis også en del af sæsonens hold. Foto: MARCO BERTORELLO/Ritzau Scanpix
 

Ny pris
Efter at have samarbejdet med fodboldmediet France Football, der står bag den mindst lige så prestigefulde Ballon d'Or-pris, fra 2010 til 2015, gik FIFA igen solo i 2016 og uddeler nu sin egen pris.

Cristiano Ronaldo vandt i 2016 og 2017, mens kroatiske Luka Modric løb med hæderen i 2018. Det er sjette gang, at Messi kåres til verdens bedste spiller.

Ballon d'Or uddeles fortsat, men i modsætning til FIFA's og UEFA's priser uddeles den i slutningen af året og på baggrund af præstationer i et helt kalenderår.

I august pegede UEFA på Virgil van Dijk som deres bud på sæsonens bedste spiller.

Liverpools manager, Jürgen Klopp, blev ved samme show kåret som sæsonens træner efter triumfen i Champions League, mens amerikanske Megan Rapinoe tog prisen som verdens bedste kvindelige spiller.

Danske Christian Eriksen var blandt 55 nominerede til FIFA's årets hold, men han blev ikke stemt ind som en af de 11 bedste. I den kategori var det kollegerne, der stemte på deres favoritter. Alisson Becker, Marcelo, Sergio Ramos, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Luka Modric, Eden Hazard, Frenkie de Jong, Kylian Mbappé og Cristiano Ronaldo gør Lionel Messi selskab på det udvalgte hold.

Niels Frederiksen kaldte præstationen i Esbjerg for sæsonens svageste, da Brøndby tabte 1-3. Foto: Frank Cilius, Ritzau Scanpix Brøndby Bunden ud af Brøndby: Kun Silkeborg er ringere

Brian Priske havde skruet et fremragende offensivt udtryk sammen på FCM-mandskabet. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Seriøst store nosser!

Saba Lobjanidze har været en særdeles vigtig spiller for Randers siden skiftet i sommeren 2017. Foto: Henning Bagger. Sport og Spil Superligaen Indefra: Klar med kæmpe pengesæk til stjernen

215 kommentarer
Vis kommentarer