Lod Bendtner gå: Nu skrider han selv

Stig Inge Bjørnebye forlader jobbet som sportschef i Rosenborg BK med øjeblikkelig virkning

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Norges største fodboldklub skal have ny sportschef.

Rosenborg BK meddeler torsdag, at Stig Inge Bjørnebye har valgt at forlade klubben med øjeblikkelig virkning. Den 49-årige nordmand har fået en del kritik i denne sæson, hvor Rosenborg måtte se Molde løbe med mesterskabet, og nu trækker han altså stikket.

– Fem år med et så intenst job som dette er nok, siger Bjørnebye på en pressekonfrence på Lerkendal Stadion torsdag morgen.

– Jeg er ikke slået ud, jeg kommer tilbage på mandag og tilbage til næste kamp. Jeg har fået nogle utrolig emotionelle og professionelle relationer i hele klubben.

Sportschefen, der i sin tid var med til at hente Nicklas Bendtner til klubben - og efterfølgende lod ham gå igen - fortalte spillerne om sin beslutning torsdag morgen.

– Jeg synes, det er vanskeligt, men det var fint at se deres reaktion. Jeg bliver mødt med forståelse, siger Bjørnebye.

Stig Inge Bjørnebye har været sportschef i Rosenborg BK i fem år og er manden, der har lokket danskere som Nicklas Bendtner, Christian Gytkjær og Jacob Rasmussen til Trondheim.

Den norske klub har høstet mange triumfer under Bjørnebyes tid i chefstolen. Det er blevet til fire mesterskaber og tre pokaltitler, og Rosenborg har desuden kvalificeret sig til gruppespillet i Europa League i fire ud af fem tilfælde.

Fremtiden tegner nu uvis for Stig Inge Bjørnebye, som i sin aktive karriere tørnede ud for blandt andre Liverpool FC og Brøndby IF.

- Stig Inge Bjørnebye har meddelt bestyrelsen i Rosenborg, at han ikke ønsker en ny periode som sportslig leder i kubben. Hans kontrakt løber til 2012, men klubben og Stig Inge er enige om, at det er knap så hensigtsmæssigt at arbejde i sådan en funktion, når man har sagt op. Han slutter derfor i dag, lyder det i klubbens pressemeddelelse.

Stig Inge Bjørnebye var i sin tid med til at hente Nicklas Bendtner til klubben. Nu er den fortid for dem begge. Foto: Lars Poulsen
Stig Inge Bjørnebye var i sin tid med til at hente Nicklas Bendtner til klubben. Nu er den fortid for dem begge. Foto: Lars Poulsen
 

Vil have Hareide OG Solbakken

Spiltips: Bliv rigere på EM-kvalifikationen

- Hvis ikke du bliver opereret, dør du

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+