Annonce:
Annonce:

Manchester City-stjerne chokerer: Anklager Guardiola for racisme

Yaya Toùre trækker racismekortet i en opsigtsvækkende afskedshilsen

Det var mest af nød, når Pep Guardiola brugte Yaya Toúre i den forløbne sæson (TV3)
Det var mest af nød, når Pep Guardiola brugte Yaya Toúre i den forløbne sæson (TV3)
Annonce:
Følg Fodbold

Et af Afrikas største fodboldnavne, den nu forhenværende Manchester City-stjerne Yaya Toùre har afleveret en opsigtsvækkende afskedshilsen adresseret til de nykårede engelske mestres succesfulde manager Pep Guardiola.

Efter otte sæsoner hos mestrene forlod den 35 årige midtbanespiller fra Elfenbenskysten nærmest ubemærket sin mangeårige arbejdsplads, men med et interview i det franske fodboldblad, France Football går den 35 årige midtbanespiller til frontalangreb på myten Guardiola.

Interviewet har fået flere andre medier på banen tilsat masser af ord fra Yaya Toúre, som åbenbart ikke havde tænkt sig af forlade Manchester City ad bagdøren.

- Han kan ikke lide afrikanske spillere, lyder en af anklagerne mod spanieren, der efter at have vundet alt med Barcelona fortsatte triumftoget i Bayern München og nu er godt i gang med alle gode gange tre i Manchester City.

Annonce:

Men nu møder han altså modstand, eftersom racismekortet er blevet trukket af spilleren, som tilbage i 2010 forlod Barcelona på grund af Pep Guardiola, og som flere år senere kom til at opleve en 'genforening', han nok gerne ville have været foruden.

Den sidste sæson i den lyseblå trøje var den store og stærke midtbanespiller mest på bænken eller henvist til tilskuerpladserne. Sølle 228 minutter fik Toúre af spilletid i Premier League i jubelsæsonen.

- Efter otte år kunne jeg sagtens have fortjent en afsked som Andres Iniesta i Barcelona eller Gianluigi Buffon i Juventus, men det forhindrede Pep Guardiola, siger Yaya Toúre.

- Han har været jaloux på mig og har betragtet mig som en rival.

- Jeg har været i bedre fysisk form end dem, der spillede, men jeg skyggede åbenbart for ham.

- Derfor har han været grusom overfor mig, og det har fået mig til at spekulere på, om det kunne skyldes min farve, udtaler Yaya Toúre.

- Jeg er ikke den første til tale om forskelle. Det spørgsmål blev også stillet i Barcelona. Måske bliver vi afrikanere ikke behandlet på samme måde som andre.

Annonce:

- Pep Guardiola har ofte problemer med afrikanere, siger Yaya Toure.

- Han foregiver ikke at have problemer, da han er for intelligent til at blive fanget.

- Det er tydeligt, at det har været hævn overfor mig, og det ødelagde min sidste sæson, hvor jeg blev mere og mere marginaliseret, siger Toure, som tilbage i 2010 bad om at komme væk fra Barcelona og Pep Guardiola i en handel til over 200 millioner kroner.

- Jeg har altid mundhugges med mine trænere, og på et tidspunkt forenes mænd, som ikke har forstået hinanden, men sådan har det ikke været med Pep.

- Dertil har han været for 'stiv'.

- Andre vil ikke sige det højt, men de har også hadet ham.

- Før sidste sæson kunne jeg være kommet væk, men Pep Guardiola bad mig om at blive, men da transfervinduet lukkede, blev jeg kørt ud.

Annonce:

- Han var formentligt flov over sig selv, og selv om jeg kan tale både catalansk, spansk og engelsk, har han kun kredset omkring mig, siger Toúre, der heller ikke gør sig store tanker om Pep Guardiolas trænerevner.

- Han har kopieret Johan Cruyff.

- Det kan han kun gøre sig et sted med ubegrænsede midler, lyder det fra en formået stjerne, som ikke vil sige nej, hvis rivalerne fra Manchester United skulle give chancen for at få en mere værdig afsked med engelsk fodbold.

Guardiola klar til blodbad: Disse stjerner ryger på porten

Varsler mulig kæmpe-handel: Klar til at betale over 400 millioner

City-stjerne dømt for spritkørsel: Jeg drak ikke med vilje

A World Cup of Spies

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: