Annonce:
Annonce:

Medie: Abramovich afsløret

Den russiske rigmand og tidligere Chelsea-ejer Roman Abramovich har brudt UEFA-regler og finansieret fodboldklub gennem skattely, skriver The Guardian

Roman Abramovich blev erklæret uegnet som ejer af Chelsea i 2022. Foto: Martin Meissner/Ritzau Scanpix
Roman Abramovich blev erklæret uegnet som ejer af Chelsea i 2022. Foto: Martin Meissner/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold

Det er blevet undersøgt flere gange - og afvist lige så mange.

Men nu sandsynliggør en række lækkede dokumenter, at den russiske rigmand Roman Abramovich - der har ejet fodboldklubben Chelsea, indtil han sidste år blev erklæret uegnet - har haft gang i lyssky forretninger.

Det skriver The Guardian.

Det britiske medie har fået indsigt i dokumenter fra det cypriotiske offshore-selskab MeritServus, der ser ud til at afsløre, at Roman Abramovich tilbage i 2010 i al hemmelighed finansierede mindst 117 millioner euro til at overtage den hollandske fodboldklub Vitesse Arnhem, der huserer i landets bedste fodboldliga.

Ikke lovligt
Det kan synes legitimt, at en rigmand køber en fodboldklub - det er efterhånden hverdag i moderne fodbold. Problemet her er bare, at Abramovich i perioden også ejede Chelsea.

Annonce:

Og ifølge UEFA-regler er det et krav, at fodboldklubber, der kan ende i turneringer, hvor man konkurrerer mod hinanden, skal ejes og drives uafhængigt for at 'sikre konkurrencernes integritet', lyder det.

Dertil hævder The Guardian på baggrund af oplysningerne, at finansieringen er sket gennem selskaber, som er registreret i skattely.

Afvist igen og igen
Allerede i 2010 iværksatte det kongelige hollandske fodboldforbund en undersøgelse af overtagelsen af Vitesse Arnhem.

Officielt var det den tidligere professionelle georgiske fodboldspiller Merab Jordania, der købte klubben. Han har beskrevet Roman Abramovich som sin ven, og mistanken om russerens ageren bag kulissen tog til, da Chelsea begyndte at bruge Vitesse som partnerklub.

Altså var der en gensidig aftale om, at spillere i Chelsea, der endnu ikke var klar til Premier League, kunne udlånes til Vitesse for at få erfaring.

Det kongelige hollandske fodboldforbund fandt dog ingen regelbrud. Heller ikke i en efterfølgende undersøgelse.

Lige siden overtagelsen er der blevet gravet i, hvordan ejerforholdene reelt så ud i Vitesse, men nu sparker de nye dokumenter altså atter gang i sagen.

Roman Abramovich har ikke kommenteret artiklen over for The Guardian.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: