Messi mangler én ting i sin karriere - i nat kan det ske

Lionel Messi har haft stor succes med sit klubhold - men han mangler stadig at vinde noget med sit land. I nat mod Chile kan den drøm går i opfyldelse

Lionel Messi har vundet alt, hvad der kan vindes med sit klubhold.

La Liga, Copa Del Rey, den spanske Super Cup, Champions League, den europæiske Super Cup og verdensmesterskaberne for klubhold. Og på den personlige side kan den argentinske stjerne også glæde sig over hele fem Ballon d'Or-trofæer.

Men der er én ting, som Messi mangler at vinde i sin ellers glorværdige karriere, og noget som han brændende ønsker skal ske: At vinde et trofæ med sit land.

FC Barcelonas magiker havde ellers chancen i VM-finalen i 2014 og i Copa America-finalen året efter, men de planer forpurrede henholdsvis Tyskland og Chile.

I nat får Messi og resten af Argentina dog endnu en chance, når det fodbold-tossede land stiller op i dette års finale i Copa America - og igen vil Chile være modstanderen.

Messi, der først trådte ind i turneringen i det andet opgør af gruppespillet, har været i forrygende form for Argentina og markeret sig med fem mål for sit hold. Senest brillerede han med en fabelagtig frisparks-scoring i semifinale-sejren mod USA. (Se målet i videoen øverst i artiklen)

Messi bliver fejret. (Foto: AP)
Messi bliver fejret. (Foto: AP)
 

Chiles træner, Juan Antonio Pizzi, har naturligvis stor fokus på den lille playmaker.

- Vi er jo vant til at se de her klasse-aktioner og den kvalitet, som han besidder - både for landsholdet og for Barcelona. På egen hånd kan han sætte hele modstanderholdet skakmat. Vi bliver nødt til at finde en måde at holde dem nede, ellers vil han styre kampen selv, sagde Pizzi til dagens pressemøde.

Argentina har ikke vundet et trofæ i 23 år - sidste succes havde man i 1993, hvor sydamerikanerne fejrede Copa America-titlen. Men i år skal det være - og det er ligegyldigt, hvordan sejren kommer i hus.

- Jeg er fuldstændig ligeglad med, hvordan vi vinder. Om det er flot fodbold eller ej. Det vigtigste er at få titlen hjem til Argentina, sagde Argentinas cheftræner Tata Martino.

Om det lykkes for Argentina og Lionel Messi at sikre sig sejren, finder vi ud af i nat klokken 02 dansk tid, når Copa Americas to bedste hold tørner sammen.

16 kommentarer
Vis kommentarer