Norsk anfører til grin: Se de kuriøse stemmer til Ballon d'Or

Der var en del overraskende stemmer i dette års Ballon d'Or-kåring. Den norske landsholdsanfører, Per Ciljan Skjelbred, bliver blandt andet kritiseret i hjemlandet for sit opsigtsvækkende valg

Skjelbred er ikke blevet populær i hjemlandet for sit valg af verdens bedste fodboldspiller. (Foto: AP)
Skjelbred er ikke blevet populær i hjemlandet for sit valg af verdens bedste fodboldspiller. (Foto: AP)

Lionel Messi blev kåret til verdens bedste fodboldspiller ved prisuddelingen mandag aften, hvor Cristiano Ronaldo og Neymar blev henvist til henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Den prestigefyldte titel bliver uddelt på baggrund af en afstemning, hvor landsholdenes trænere og anførere afgiver tre stemmer - fem, tre og et point -  ligesom der er et medie fra hvert land, der vurderer, hvem der har gjort det bedst i det pågældende år.

Sådan gik det til, da Messi tog sin femte Ballon d'Or.

Hvert år er der nogle spillere, trænere og journalister, der vækker opsigt med deres noget kuriøse valg.

Og dette år er ingen undtagelse.

Norges landsholdsanfører har i den grad tiltrukket sig opmærksomhed - både i hjem- og udlandet - for sit noget mærkværdige valg.

Hertha Berlin-spilleren mener nemlig, at Javier Mascherano er verdens bedste spiller, og har derfor givet ham fem point i afstemningen. Ronaldo kom ind på en andenplads, mens Gareth Bale fik ét point fra Skjelbred - altså ingen Lionel Messi i top tre.

Se også: Morten Olsen: For mange vennetjenester i Ballon d'Or

Og anførerens nogle aparte valg af Mascherano har affødt kritik og hånlig latter af spilleren på de sociale medier i Norge.

- Kan slet ikke komme mig over, at Skjelbred stemte på Mascherano som verdens bedste. Det er mere pinligt end playoff-nederlaget til Ungarn

Skjelbred får dog støtte fra Guatemalas og Mauretaniens anfører - og Fijis journalist-repræsentant, der også mener, at Mascherano er verdens bedste.

Bundesliga-spilleren mente desuden også, at Carlo Ancelotti var årets træner, selvom italieneren ikke har været aktiv i fodboldverden siden sin fyring i Real Madrid i sommer...

Den norske anfører er dog ikke den eneste, der har valgt en noget alternativ top 3. Vi har udvalgt nogle af de mere kuriøse herunder:

24 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere