Norsk teenage-sensation jagtet vildt: Kan blive makker med Ronaldo

Norsk teenager hamrer scoring efter scoring ind – nu kæmper storklubberne intenst for at få bomberens eftertragtede underskrift

Erling Braut Håland scorer til 3-0 for Molde i udekampen mod Brann Bergen. Teenageren hakkede alle fire scoringer ind. Foto: Ritzau/Scanpix
Erling Braut Håland scorer til 3-0 for Molde i udekampen mod Brann Bergen. Teenageren hakkede alle fire scoringer ind. Foto: Ritzau/Scanpix

’Den gamle Dame’ jagter en ung mand!

Allerede i januar bankede Juventus på i Molde for at lægge et bud på norsk fodbolds helt store komet, den blot 17-årige Erling Braut Håland.

Teenageren ligger med otte pletskud nummer to på topscorerlisten efter den tidligere OB-bomber Marcus Pedersen, der har hakket 11 bolde i diverse kasser hidtil i sæsonen. Så målnæsen er veludviklet hos knægten, der lige nu forbereder sig på U19-slutrunde.

Norsk TV2 har forsøgt sig med et interview i den anledning, og man kan vist roligt konstatere, at nok er unggutten endnu ikke klar til at køre bil – men han kender allerede kunsten at glide af. Også uden for banen.

- Det er hyggeligt, at folk ser mig spille. Men jeg går ikke op i, om der er scouts til kampene, siger teenageren, der hævder, han bare forsøger at have det sjovt på og uden for fodboldbanen.

Imponerende Erling fra Molde scorede fire gange i Bergen. I løbet af kampens første 20 minutter... Foto: Ritzau/Scanpix
Imponerende Erling fra Molde scorede fire gange i Bergen. I løbet af kampens første 20 minutter... Foto: Ritzau/Scanpix

Ifølge Romsdals Budstikke forhandler Molde med fem klubber om et salg af den lynfarlige angriber. Klubberne har angiveligt adresser i England, Tyskland og Italien, og det er ikke bare Juventus, der nævnes som et hedt emne.

Manchester United er flere gange blevet koblet sammen med norske Erling og havde spioner på stadion, da bomberen 1. juli satte ild i Bergen og scorede fire gange mod Brann.

Ifølge Torino-avisen Il Tempo har Juventus tilbudt at slippe de fem mio. euro (37 mio. kroner og en sjat), som Molde som udgangspunkt forlanger for ungtyren, der i Italien er tiltænkt en plads på Juventus’ andethold i Serie C – til en start.

- Juventus har lyttet til Moldes krav og er klar til at fuldføre handelen, hævder Il Tempo-journalisten Alessandro Austini, der skulle have et fornuftigt indblik i, hvad der foregår i de sort- og hvidstribede gemakker i Fiat-hovedstaden.

Juventus-bosserne har dog haft lidt travlt med andre sager på det seneste, og mandag regner man med, at Cristiano Ronaldo for første gang bliver præsenteret for folk, fæ og fans.

Der var godt riv i Ronaldo - i hvert fald i trøjerne med hans navn og nummer syv. 500.000 solgt på blot 24 timer! Foto: Ritzau/Scanpix
Der var godt riv i Ronaldo - i hvert fald i trøjerne med hans navn og nummer syv. 500.000 solgt på blot 24 timer! Foto: Ritzau/Scanpix

Juventus måtte hoste op med 100 mio. euro for at købe den aldrende bomber fri i Real Madrid, men klubben solgte på blot ét døgn vanvittige 500.000 trøjer i klubbens web-shop, så der er pæn gang i såvel tekstiler som kasseapparater. Med en udsalgspris på 104 euro pr. trøje, rundede døgnets omsætning svimlende 52. mio. euro – altså godt og vel halvdelen af den transfer, der røg fra Torino til Madrid!

Så skal den 33-årige selvfølgelig også lige have en skilling for sliddet, når sommerferien snart er slut – der går norske Erling nok lidt længere på en euro, hvis det lykkes ’Den gamle Dame’ at score den norske teenager.

Kroatisk VM-helts store tragedie: Så sin ven dø på banen

Zorniger glad for nye spillere - men Brøndby er ikke færdig endnu

Se de groteske scener: PL-stjerner smadrer hjælpeløse amatører 22-0!

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.