Annonce:
Annonce:

Nu skal vi se, hvad FIFA-præsidenten tjener

DBU's formand, Jesper Møller, vil have pengene på bordet

Når Infantino får hænderne ned, skal han fortælle, hvad han får i løn som præsident for FIFA. Foto. AP
Når Infantino får hænderne ned, skal han fortælle, hvad han får i løn som præsident for FIFA. Foto. AP
Annonce:
Følg Fodbold

ZÜRICH (Ekstra Bladet)  Selv om han stod og frøs i kulden uden for Hallenstadion i Zürich, kunne DBU’s Jesper Møller ikke skjule sin glæde over, at Gianni Infantino blot en time før overraskende var blevet valgt som FIFA’s nye præsident.

Overraskende fordi han fejede storfavoritten sheik Salman fra Bahrain af banen allerede i anden valgrunde med stemmerne 115-88.

– Jeg er selvfølgelig glad. For det var ham, jeg stemte på, der vandt. Og så er jeg også positiv overrasket over udfaldet, for som vi alle vidste, var Salman favorit. 

DBU efter FIFA-skandaler: Vi har et medansvar

Som en af de få fik Infantino bifald under sin tale til kongressen. Det gjorde han i sær, da han sagde, at FIFA’s penge er jeres penge. Dem skal I have. Har han brugt Blatters metoder til at vinde den her valgkamp?

Annonce:

– Jeg opfattede det egentlig som om, at de der havde raget penge til sig på fodboldens bekostning, nu skulle ud af systemet, og så skulle man lade pengene komme fodbolden til gode. Sådan opfattede jeg det.

Men du mener ikke, at han har brugt Blatter-metoder, når han nu lover penge til højre og venstre?

– Det håber jeg ikke, han har. Det er også derfor, vi vil holde øje med, hvad der foregår. Jeg er stadigvæk skeptisk, men de reformforslag, der er blevet vedtaget, skulle meget gerne forhindre nogen som helst i at rage penge til sig på fodboldens bekostning. Og de yderligere reformforslag vi kommer til at fremsætte om projektkontrol skulle også gerne sikre, at pengene bliver i fodboldens system.

Infantino vandt med Blatters metoder

I den her valgkamp har Infantino bevaret kontakten til Platini, som har været hans rådgiver. Skal de bånd ikke brydes med tanke på den straf, Platini har fået fra FIFA?

Annonce:

– Når Platini er suspenderet, og hvis straffen bliver opretholdt, kan Platini ikke være rådgiver for nogen. Han kan ikke være en del af fodboldens verden i de seks år, straffen løber.

Du har hele tiden sagt, at reformerne var det vigtigste. De blev vedtaget, så er du vel glad?

– Ja, meget. Hvis vi havde fået reformerne stemt ned, havde det næsten været ligegyldigt, hvem der blev præsident. Så havde situationen i hvert fald været anderledes.

Er der reformer, der er vigtigere end andre?

– Ja, der er integritetstjekket og en opdeling af den magt, der ligger hos præsidenten. Mere skal placeres hos den generalsekretær, han nu skal ansætte.

Og det bliver en afrikaner, det har han sagt i valgkampen.

Annonce:

– Det ved jeg ikke. Nu må vi se, hvem der bliver. Det hjælper også, at en præsident frem over kun kan sidde i 12 år. Desuden skal vi have yderligere kontrol med den måde, pengene bliver brugt på. Og så skal vi have nogen honorarer på banen. Vi vil vide, hvad præsidenten og de andre tjener, og vi vil se pengestrømmene, siger Jesper Møller der ikke for ingen ting er uddannet advokat. Præcis lige som FIFA’s nye præsident. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: