Ny drejning i tragedie: Risikerer transfer-straf

Cardiff nægter at betale transfersummen for afdøde Emiliano Sala til Nantes, og kan derfor blive straffet

Emiliano Sala omkom undervej fra Nantes til Cardiff, og de to klubber har indtil nu været i konflikt om  overgangssummen. Foto: Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix
Emiliano Sala omkom undervej fra Nantes til Cardiff, og de to klubber har indtil nu været i konflikt om overgangssummen. Foto: Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix

Fodboldklubben Cardiff risikerer at blive straffet med transferforbud i tre vinduer, hvis klubben ikke betaler transfersummen for afdøde Emiliano Sala til franske Nantes.

Det skriver FIFA i en detaljeret begrundelse for sagens afgørelse, som faldt i september.

- Konsekvensen for ikke at betale beløbet til tiden består af et forbud mod at registrere nye spillere - både nationalt og internationalt - indtil det aftalte beløb er betalt og op til maksimum tre fulde og på hinanden følgende transfervinduer, står der i redegørelsen.

FIFA besluttede i september, at Cardiff skal betale 45 millioner kroner som den første rate i transfersummen for Sala. Samlet set stod den 28-årige Nantes-spiller til at koste Cardiff cirka 126 millioner kroner.

Sala omkom i et flystyrt i januar, da han var på vej til sin kommende klub.

Cardiff mener ikke, at klubben skal betale, fordi Sala aldrig nåede at skrive under på en kontrakt og ikke nåede at fuldføre skiftet.

Den forhenværende Premier League-klub  har tidligere meddelt, at klubben vil appellere afgørelsen fra FIFA til Den Internationale Sportsdomstol, CAS.

Sala tilbragte stort set hele fodboldkarrieren i Frankrig. Han nåede op på 144 kampe og 48 mål i den bedste franske række, Ligue 1. Han scorede desuden 18 mål i Ligue 2.

Han spillede sin sidste kamp for Nantes, men var tidligere i karrieren forbi klubber som Bordeaux og Caen.

Christian Eriksen har været genstand for stor skuffelse og meget kritik i løbet af efteråret. Den her weekends kamp har ikke gjort det nemmere for ham. Foto: Ritzau Scanpix Premier League Ondt værre for Eriksen: Saves over i engelske medier

FC Midtjylland FC Midtjylland henter tidligere dansk landsholdsspiller

Thomas Bendtner på vej til byretten i selskab med Joan og Jannick Bendter samt Nicklas' kæreste, Julie Zangenberg. I dag taler far og søn ikke sammen. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix FC København Bendtners familiesorg: Min far tog vores penge

Det er slut med kejserlig løn i Brøndby. Foto: Liselotte Sabroe Sport og Spil Brøndbys dilemma: Kan tvinge Kaiser ud

0 kommentarer
Vis kommentarer