Annonce:
Annonce:

Ny spiller på markedet: FIFA lancerer stor streamingtjeneste

Streamingtjenesten FIFA+ vil vise fodbold fra hele verden og har planer om at livetransmittere mere end 40.000 kampe om året

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Annonce:
Følg Fodbold

En ny spiller er klar til at gøre sin entré i streamingbranchen.

FIFA oplyser tirsdag, at forbundet har lanceret en ny stor satsning på den digitale front i form af FIFA+.

Der er tale om en streamingtjeneste, hvor fodboldfans verden over blandt andet vil få serveret læssevis af livekampe fra nær og fjern kloden rundt. Alt sammen finansieret af reklamer.

Forventningerne er enorme hos giganten, som på sin hjemmeside fortæller, at FIFA+ fra udgangen af 2022 vil streame mere end 40.000 livekampe om året. Heraf 11.000 kvindekampe.

I præsentationen af det nye tiltag fremgår det, at den samlede live-pakke blandt andet vil byde på kampe fra uberørte markeder, men også indslag fra europæiske topligaer.

Uden dog at sætte navn på hvilke, der er tale om. Og på den led skal fodboldfans i Europa slå koldt vand i blodet.

Annonce:

Man bør ikke forvente et totalforandret marked som følge af gigantens entré i streaming-manegen.

FIFA har ingen mulighed for at sætte sig på områder, hvor rettighederne allerede er på andre hænder. Derfor kommer det nye tiltag heller ikke til at få indflydelse på dækningen af Superligaen.

Det fortæller Kim Mikkelsen, der er sportschef hos NENT Group, som sidder på rettighederne til Superligaen frem til 2024.

- Det får overhovedet ingen indflydelse for vores marked i Danmark. Vi ser det ikke som et angreb eller noget som helst imod det eksisterende marked. Det er meget udramatisk, siger Mikkelsen til Ekstra Bladet.

Claus Thomsen regner ikke med, at den nye streamingtjeneste for indflydelse på dansk fodbold. Foto: Anika Byrde/Ritzau Scanpix
Claus Thomsen regner ikke med, at den nye streamingtjeneste for indflydelse på dansk fodbold. Foto: Anika Byrde/Ritzau Scanpix
 

Har ikke hørt noget
Heller ikke hos Divisionsforeningen ser direktør Claus Thomsen nogen grund til at tro, at den store FIFA-satsning kommer til at få betydning for dansk fodbold.

- Medmindre de vil byde på rettighederne til Superligaen, 1. division, pokalturneringen eller kvindeligaen, kommer det ikke til at have nogen effekt på det hele, siger Thomsen til Ekstra Bladet.

Annonce:

- I forhold til rettighederne til 2. og 3. division har vi jo vores egen streamingtjeneste tilgængelig, og der tror jeg, at den er mere attraktiv i national sammenhæng, fortæller han.

Det nye koncept er i det hele taget kompliceret at gennemskue, påpeger Divisionsforeningens frontfigur.

For når FIFA proklamerer, at der bliver mulighed for at streame kampe fra store ligaer i Europa, trænger ét åbenlyst spørgsmål sig på.

- Jeg har en lille smule vanskeligt ved at forstå, hvilke europæiske topligaer, der skulle være tale om i deres produkt. For mig forekommer det anelse mærkeligt, men vi får at se, hvad det ender med, siger Thomsen og uddyber:

- Jeg har personligt ikke hørt om nogen medlemmer i European Leagues (de professionelle ligaers organisation, red.), der skal have deres kampe streamet på FIFA’s tjeneste.

Stor guide: Hvilken streaming-tjeneste skal du vælge? Find dine behov i denne plus-artikel og tjek hvor du får mest for pengene!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: