Nye detaljer efter vanvittigt voldsorgie: Han kæmper for sit liv

De russiske arrangører og danske rooligans skal i den grad passe på til sommerens VM, når voldelige russiske og serbiske fodboldfans indtager Rusland. Se blot på billederne i artiklen

Se godt på disse billeder.

De uhyggelige billeder er fra onsdagens voldsomme optøjer til det berygtede lokalopgør, Partizan mod Røde Stjerne, i tidligere tiders morgen, officerernes klub mod de studerende.

Serbiske medier har efter onsdagens ballade travlt med at fortælle, at urolighederne på Stadion Partizana skyldes seks tilrejsende kroatiske hooligans, som kriminelle grupper i Beograd havde hyret til at lave ballade på hjemmebaneafsnittet.

Flere hooligans skulle der åbenbart ikke bruges til at skrive et nyt grimt kapitel om tilskuerballade på Balkan.

En af de tilrejsende ballademagere er i følge de samme medier i livsfare efter næsten af have fået ryddet munden for tænder, smadret næsen og revet størstedelen af det ene øre af.

Desværre er uroligheder en del af sporten i Beograd, som også huskes for en afbrudt EM-kvalifikationskamp, Serbien-Albanien, hvor en mand sendte en drone med et flag med 'billedet' af et Stor-Albanien, der gik over landets nuværende grænser.

Omkring en snes ballademagere blev kørt på hospitalet efter onsdagens ballade til lokalopgøret, Partizan mod Røde Stjerne (Foto: Imago Sport)
Omkring en snes ballademagere blev kørt på hospitalet efter onsdagens ballade til lokalopgøret, Partizan mod Røde Stjerne (Foto: Imago Sport)

Selv en vandpolokamp har tidligere udløst ballade, som det skete efter en EM-finale i 2003 i nabolandet Slovenien, hvor det daværende Serbien/Montenegro knebent slog Kroatien, hvorefter taberne fra Kroatien overfaldt EM-vindernes tilhængere.

Der er en god grund til, at de danske rooligans, som rejser til sommerens VM i Rusland, skal vælge at vende om eller gå over på det andet fortov, hvis de støder ind i disse vanvittige serbiske hooligans.

Risikoen er til stede både i Samara og Moskva, hvor Serbíen skal spille først mod Costa Rica og senere Brasilien, dagen efter Danmark har mødt henholdsvis Peru og Frankrig i de to samme byer.

De uhyggelige billeder fra onsdagens voldsomme optøjer kan bringe minder frem om den ballade, som fandt sted under EM i Frankrig i sommeren 2016.

Her var det især de engelske hooligans mod de russiske, hvor karantænerne for de sidstnævnte vil udløbe, når VM i Rusland går i gang i juni.

Derfor ringer alarmklokkerne allerede.

De russiske hooligans har allerede proklameret, at fodboldfesten skal være en voldsfest, og da de serbiske tilhængere endnu en gang har bevist, at de ikke vil holde sig tilbage, kan Rusland se frem til ballade.

Præsident Vladimir Putin har godt nok indført nye hårde love, men det vil ikke holde hooligans tilbage.

Der rapporteres om 17 sårede efter balladen i Beograd. Foto: imago/Aleksandar Djorovic/All Over Press Intl. fodbold - 13. dec. 2017 - kl. 23:57 Vold, blod og brand: Politiet afbrød vildt lokalderby

En hooligan har ikke tænkt sig at give op uden kamp med politiet under en tidligere kamp mellem de to græske giganter. Foto: AP Sport og Spil De ondeste derbys: Dansker glemmer aldrig bombardementet på stadion
1 af 3 Billederne fra onsdagens kamp i Beograd kan bringe minder om balladen under EM i Frankrig (foto: Imago Sport)
2 af 3 Trods ballade blev opgøret mellem de to rivaliserende Beograd-klubber spillet til ende, og opgøret passende 1-1 (Foto: Imago)
3 af 3 En tilrejsende kroatisk hooligan er i følge serbiske medier i livsfare (Foto: Imago)
113 kommentarer
Vis kommentarer