Nyt angreb på Blatter: 'Han er en kannibal'

Den koreanske FIFA-præsidentkandidat Chung Mong-joon har ikke pæne ord at sige om den afgående præsident Sepp Blatter. Og heller ikke om Michel Platini

Sepp Blatter bliver kaldt lidt af hvert af den sydkoreanske FIFA-præsidentkandidat Chung Mong-joon, som selv mener, han er manden, der kan rette op på FIFA. (Foto: AP/Francois  Mori)
Sepp Blatter bliver kaldt lidt af hvert af den sydkoreanske FIFA-præsidentkandidat Chung Mong-joon, som selv mener, han er manden, der kan rette op på FIFA. (Foto: AP/Francois Mori)

Ingen valgkamp uden mudderkastning. Så selvfølgelig skal der også kastes med klamme ord om konkurrenterne for selv at fremstå stærk, når kandidaterne til FIFA-præsidentposten skal gøre sig til for offentligheden.

Nu er det så den sydkoreanske præsidentkandidat Chung Mong-joon, der fører sig frem med den grove fil i valgkampen.

Se også: DBU til Platini-kritikere: Hvem skal vi så stemme på?

Men i stedet for at lade det gå ud over en konkurrent, får den skandaleombruste, afgående præsident, Sepp Blatter et fur med filen.

- Blatter er som en kannibal. Han spiser sine forældre og græder efterfølgende over at være forældreløs. Han prøver at bebrejde alle andre end sig selv for sine fejl, siger Mong-joon ifølge Goal.com.

Se også: Prins Ali: FIFA fortjener bedre end Platini

Mong-joon har også et par ord at sige om konkurrenten, en af de store favoritter til præsidentsædet i FIFA, franske Michel Platini, der for tiden er præsident i UEFA.

Ham giver Mong-joon åbenbart heller ikke meget for.

- Hr. Platini nyder stor opbakning fra folkene i FIFA. Platini er god for fodbolden, men om han blive god for FIFA, er jeg ikke sikker på. Han er et produkt af det nuværende FIFA-system, siger Mong-joon.

Se også: FIFA-bejler: Fodbolden fortjener bedre end Platini

Her holder han ikke igen med sin tvivl om Platinis evner som FIFA-præsident.

- Vi kan stille mange spørgsmål til, om Platini symboliserer en ny æra for FIFA, eller om han simpelthen er Blatters beskytter, lyder det fra sydkoreaneren.

Heldigvis har Mong-joon ikke kun travlt med at svine konkurrenter og Sepp Blatter. Som enver dygtig politiker har han også lidt om sig selv og sit eget 'partiprogram' på dagsordenen.

- Hvis jeg bliver valgt, er mit job ikke at nyde den luksus, der følger med præsidentposten. Jeg vil forsøge at skabe mere gennemsigtighed og udvikling. Jeg vil forsøge at stoppe korruption.

Se også: DBU går all in på fransk legende

61-årige Chung Mong-joon er tidligere præsident i det Sydkoreanske Fodboldforbund.

Ved et valg den 26. februar næste år bliver det afgjort, hvem der bliver den nye FIFA-præsident.

4 kommentarer
Vis kommentarer