OL-sølvvinder død - blev kun 31 år

Den tidligere nigerianske landsholdsspiller Isaac Promise er pludseligt død i en alder af blot 31 år

Isaac Promise (th) var anfører for Nigeria ved U20-VM i 2005 og ved OL i 2008. Foto: ERMINDO ARMINO/Ritzau Scanpix
Isaac Promise (th) var anfører for Nigeria ved U20-VM i 2005 og ved OL i 2008. Foto: ERMINDO ARMINO/Ritzau Scanpix

Nigeriansk fodbold er ramt af en tragedie.

Isaac Promise, der var anfører for landets OL-sølvvindere i Beijing i 2008, er pludseligt afgået ved døden. Blot 31 år gammel.

Det oplyser hans amerikanske klub Austin Bold på Twitter.

Klubben oplyser ikke årsagen til dødsfaldet, mens Promises tidligere klub, tyrkiske Genclerbirligi, skriver, at der er tale om et hjerteanfald onsdag.

Isaac Promise var regnet som en aldeles lovende spiller, der både repræsenterede Nigeria som anfører ved U20-VM i 2005 og tre år senere, da det lykkedes Nigeria at vinde sølv ved de olympiske lege i Beijing.

Her var han med til at tabe finalen til Argentina, der havde spillere som Lionel Messi, Sergio Agüero og Angel Di Maria på holdet, mens hans nigerianske holdkammerater var navne som den senere Superliga-spiller Oluwafemi Ajilore og også Peter Odemwingie og Victor Anichebe, der begge har spillet Premier League.

Offensiv-spilleren fik aldrig det helt store gennembrud i Europa, men nåede trods alt at spille i relativt store tyrkiske klubber som Genclerbirligi, Trabzonspor og Antalyaspor.

Hos sidstnævnte spillede Promise på hold med den tidligere Premier League-spiller Anton Ferdinand, der tydeligvis er chokeret over dødsfaldet.

- Jeg er i chok. Du var min værelseskammerat i Antalyaspor. Hvil i fred, Isaac Promise. Mine bønner er med dig, din familie og dine venner, skriver den tidligere West Ham-spiller på Instagram.

Artiklen fortsætter under opslaget..

Karrieren bragte ham også forbi Saudi Arabien og USA, hvor karrieren og livet sluttede i Austin Bold fra den næstbedste amerikanske række.

Ifølge Transfermarkt spillede Isaac Promise 359 officielle klubkampe og scorede 79 mål.

Det nigerianske fodboldforbund har ligesom klubholdet sendt en hilsen til den afdøde spiller og hans familie.

 

 

Anføreren fra VM 1994, der var landstræner ved VM 2014 er død onsdag morgen (Foto: All Over Press) Landsholdsfodbold Tragisk stime: Femte dødsfald rammer VM-helte

Den tidligere ghanesiske landsholdsspiller Junior Agogo afgik tirsdag ved døden i en alder af blot 40 år. Foto: Nic Bothma/Ritzau Scanpix Fodbold Dansk fodboldekspert i chok: Landsholdskammerat er død

Marcondes er ikke kun vendt hjem for fodbolden, men også for at være tættere på sin tilskadekomne bror. Foto: Ernst van Norde Sport og Spil Min storebror ligger i koma