Overbeviste alle i Superligaen: Nu vil han tilbage igen

Eddi Gomes har ikke spillet en fodboldkamp siden september 2018. Nu er han dog endelig tilbage fra skader i begge knæ, og han er ivrig for at bevise, at tvivlerne tager fejl - ligesom han har gjort én gang før.

Eddi Gomes var en vigtig mand i Esbjerg. Nu vil han gerne tilbage til Superligaen. Foto: Jens Dresling
Eddi Gomes var en vigtig mand i Esbjerg. Nu vil han gerne tilbage til Superligaen. Foto: Jens Dresling

Årets Africa Cup of Nations var en usædvanlig udgave. Verdens ældste kontinentale fodboldslutrunde plejer at blive spillet i januar-februar, men i 2019 lå den i juni-juli. Det passede Eddi Gomes fint. Så kunne han nå at komme sig over den knæskade, han havde fået i efteråret 2018.

Guinea-Bissau var kvalificeret for bare anden gang i historien, og den tidligere Esbjerg-spiller var udset til at skulle med. Men en uge før afrejse gik det galt igen. Han gik ind i en fifty-fifty-duel til træning og fik et ordentlig slag på det andet knæ. Det kostede en operation.

Landstræneren var ellers villig til at strække sig langt for at få sit forsvarsfyrtårn med, men der blev ved med at samle sig væske i knæet.

- Dagen efter begyndte der at komme vand i, så jeg fik taget vandet ud. Vi ville give det ro i tre-fire dage, men vandet kom tilbage nærmest dagen efter. Så sagde lægen: 'Der er noget galt.' Så jeg valgte at sige, at jeg ikke tog chancen. Det er ærgerligt ikke at komme med, når man har været med til at kvalificere holdet til slutrunden, siger Eddi Gomes til tipsbladet.dk.

- Jeg tror, jeg tog hjem direkte efter, og så var jeg hjemme i en hel uge uden at komme ud eller gøre noget. Det var hårdt, at jeg var nødt til at sige nej. Men jeg var nødt til at tænke på den lange bane. Det er ikke sjovt. Der faldt nogle tårer, men man håber bare, man har taget den rigtige beslutning.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
 

Siden har Gomes, der var anfører for Danmarks OL-landshold i 2016, knoklet for at komme tilbage på fodboldbanen. Han har tilbragt mange timer i styrkelokalet og i selskab med sin fysioterapeut, og han har savnet at spille fodbold.

Det er ellers ikke første gang, at Eddi Gomes kæmper sig tilbage fra en langvarig skade, men det gør det ikke lettere af den grund.

- Det har været hårdt, fordi man har set sine venner spille fodbold, og det eneste, man vil, er også at spille.. Jeg har prøvet det før, og man siger jo, at så burde det være nemmere, men det er det ikke, siger Gomes.

- Det eneste, man har lyst til, er at spille fodbold og være i omklædningsrummet, hvor man føler sig godt tilpas. Den skulle jeg lige sluge. Men jeg er taknemmelig for den støtte, jeg har fået.

Nu nærmer den tidligere Superliga-profil sig dog et comeback. Han er begyndt at løbe igen, og han mærker ingen problemer med knæet, selv når han sprinter. Derfor har Gomes også taget hul på klubjagten.

Den må meget gerne bringe ham tilbage til Danmark, som han forlod for fem år siden, da Esbjerg fB solgte ham for et større millionbeløb til kinesiske Henan Jianye.

Foto: Anita Graversen
Foto: Anita Graversen
 

- Lige nu kigger vi ikke noget specifikt sted. Jeg har sagt til min agent, at jeg gerne vil tilbage til Superligaen, men man skal aldrig sige aldrig. Man ved ikke, om man får en god aftale i et andet land. Det siger jeg ikke nej til. Men jeg vil gerne tilbage til Superligaen, siger Eddi Gomes, der især ønsker at være tættere på sin familie i Danmark.

Han fyldte 31 år i november, og efter han ikke har spillet en kamp i 15 måneder, er det værd at spørge, om han stadig har det niveau, der indbragte ham et lukrativt skifte til Kina. Svaret, mener Gomes selv, er et klart ja.

- Jeg synes, jeg stadig er hurtig, jeg er kropsstærk, jeg er duelstærk. Jeg er også blevet klogere efter alle de gode gule kort, jeg fik i mine seks måneder i Superligaen (syv i 13 kampe, red.). Nu ved jeg, hvornår man skal lave det frispark og ikke lave det frispark, siger han.

- Mange tror, jeg er gået ned i niveau og ikke er så hurtig mere. Det synes jeg selv, jeg er. Det må jeg bare bevise for folk igen, ligesom før jeg kom i Superligaen, hvor folk ikke troede på mig.

Eddi Gomes har haft en atypisk karriere, eftersom han spillede amatørfodbold, til han var i midten af 20'erne, og først blev solgt til Superligaen, da han var 26. På det tidspunkt havde han bare én sæson hos HB Køge i 1. division bag sig, men Gomes gjorde tvivlerne til skamme.

De samme værktøjer kan han bruge igen denne gang.

- Der er ikke nogen bedre følelse end at modbevise folk, der tvivler på én. Jeg vil vise, at jeg er den samme type og god nok til Superligaen, siger Eddi Gomes.

Martin Olsson her i kamp mod Manchester United er blandt de spillere, der stadig kan hentes gratis. Foto: Andrew Yates/Ritzau Scanpix Superligaen Værsgo - her er 43 gratis spillere til din klub

Eddie Gomes førte an i Danmarks forsvar under OL - i weekenden fik han debut for Guinea-Bissau. Foto: ritzau/Jonas Olufson Intl. fodbold Spillede OL for Danmark: Nu vælger han afrikansk landshold

Viborg Takkede nej til Kina: 'Jeg kunne have 20-doblet min løn'

0 kommentarer
Vis kommentarer