Overlevede mod alle odds: Landsholdstjerne blev skudt i hovedet

I dag er det seks år siden, at Salvador Cabañas blev pløkket ned før VM - Paraguay-stjernen overlevede mirakuløst, men det blev enden på hans karriere

(Foto: AP)
(Foto: AP)

I 2007 blev han kåret til ’Året Fodboldspiller i Sydamerika’. Året efter blev han topscorer ved Copa Libertadores.

Men succesen sluttede med et brag for Salvador Cabañas, der i 2010 blev skudt i hovedet af den mexicanske narkobaron José Balderas Garza og måtte kæmpe en hård kamp for at overleve - og komme tilbage livet.

Club América-angriberen, der med 18 mål i 24 kampe havde startet sæsonen fortrinligt, blev hasteindlagt i kritisk tilstand. Ifølge vidner og familie begyndte det som et røveri. Cabañas husker intet selv.

Skyderiet skete på en bar i Mexico City, og da det først stod klart, at landsholdsprofilen mirakuløst stod til at redde, var det næste spørgsmål: ville han komme til at spille fodbold igen?

Og det gjorde han - mod alle odds.

Salvador Cabañas blev dog først holdt i intensiv i flere uger, og selv om han endte med at overleve drabsforsøget, blev det enden på hans elitekarriere. Han vendte tilbage til banen og optrådte i lavere rangerede ligaer, men han fandt aldrig fordums styrke.

Cabañas mener selv, at attentatet skulle sikre, at han ikke kunne spille ved VM i 2010, og at Paraguay derfor ikke ville kunne vinde turneringen. Han havde været stjernen og topscoreren i kvalifikationen, men Paraguay spillede ellers en hæderlig slutrunde i hans fravær, inden de røg ud i kvartfinalen, hvor de tabte 1-0 til Spanien. Et historisk godt resultat for landet.

Om den tidligere Club América-stjerne kunne have gjort en afgørende forskel og skaffet VM-guldet til Paraguay, finder vi aldrig ud af.

Men oplevelsen vil for evigt sidde i baghovedet på Cabañas - sammen med kuglen, som lægerne aldrig turde fjerne.

Cabañas heppede fra sygesengen, da Paraguay uden ham spillede sig frem til en historisk VM-kvartfinale i 2010. (Foto: AP)
Cabañas heppede fra sygesengen, da Paraguay uden ham spillede sig frem til en historisk VM-kvartfinale i 2010. (Foto: AP)
 

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere