Overlevede tsunami - nu går han i Ronaldos fodspor

En indonesisk dreng overlevde på mirakuløs vis, da tsunamien ramte i 2004. Nu - 11 år efter - skal han tørne ud for Ronaldos barndomsklub Sporting Lissabon

Martinus og Ronaldo har mødtes flere gange i løbet af de seneste år (Foto: AP)
Martinus og Ronaldo har mødtes flere gange i løbet af de seneste år (Foto: AP)

Nogen gange falder man over en historie, der er for utrolig til at være sand.

Sådan må de fleste også tænke, når de får kendskab til den indonesiske dreng Martunis' skæbne - men historien om den 17-årige asiat er helt og aldeles sandfærdig.

Tilbage i december 2004 ramte en voldsom tsunami store dele af Asien - heriblandt Indonesien, hvor flere end 230.000 mennesker mistede livet. Den dengang 7-årige Martunis mistede på tragisk vis sin mor og sine to søstre ved naturkatastrofen, og han blev også selv meldt savnet.

Den unge dreng var ikke hjemme med familien, da tsunamien ramte. I stedet spillede han fodbold i nærheden af sit hus - og overlevede på mirakuløs vis.

De fleste troede dog, at Martunis også havde lidt samme skæbne som sin mor og sine søstre, men den lille dreng holdt sig i live ved atspise madrester, der af og til dukkede om i vandkanten, inden han blev fundet af en journalist 21 dage efter katastrofen indtraf.

Den dehydrerede og udsultede dreng blev efterfølgende kendt i store dele af verden for sin fantastiske historie - og især i Portugal fik han en stor plads i befolkningens hjerter, eftersom han blev fotograferet og fundet i en portugisisk landsholdstrøje.

Den utrolige historie nåede også frem til Cristiano Ronaldo, og den daværende Manchester United-spiller kunne heller ikke stå for den lille indoneser. Ronaldo mødtes da også med Martunis ved flere lejligheder, og den ekstraordinære fodboldspiller hjalp også med at samle penge ind til drengens familie, så de kunne bygge et nyt hus i hjemlandet.

Men der stopper historien ikke. Slet ikke.

For de viste sig, at Martunis også havde et stort fodboldtalent, og Ronaldo hjalp ham også til at få en plads på Banda Aceh fodboldskole - et sted som er drevet og finansieret af portugiserens nuværende klub Real Madrid.

Martunis' idol var naturligvis Ronaldo, og hans store drøm var at gå i superstjernens fodspor og slå igennem for Sporting Lissabon - Ronaldos barndomsklub.

Og nu - 11 år efter den store personlige tragedie - går Martunis' drøm i opfyldelse.

Den portugisiske klub har meddelt, at de har indlemmet den indonesiske dreng i deres talent-trup, hvor han vil spille for klubbens U-19-hold.

Og det er en over-lykkelig 17-årig dreng, der får lov til at slå sine folder ud, hvor det store idol, Ronaldo, for alvor slog igennem som fodboldspiller.

- Det er fantastisk at være her - klubben har realiseret min drøm. Jeg er så spændt og glad for denne mulighed. Længe leve Sporting, sagde en overvældet Martinus ved pressemødet.

Og man kan da kun være overvældet over denne fantastiske historie...

4 kommentarer
Vis kommentarer