Annonce:
Annonce:

Overraskende udvikling i fodboldkrig

Det juridiske slagsmål mellem UEFA og en domstol i Madrid skrues yderligere op. UEFA kræver en dommer fjernet

UEFA langer kraftig ud efter det spanske retssystem og en bestemt dommer i sagen om piratligaen Super League. (Arkivfoto) Foto: Denis Balibouse/Reuters
UEFA langer kraftig ud efter det spanske retssystem og en bestemt dommer i sagen om piratligaen Super League. (Arkivfoto) Foto: Denis Balibouse/Reuters
Annonce:
Følg Fodbold

Det kuldsejlede Super League-projekt får yderligere juridisk efterspil.

Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) vil nu have en dommer i det spanske retssystem fjernet. Det skriver UEFA på sin hjemmeside tirsdag.

Dommeren hedder Ruiz de Lara, og han afgjorde i sidste uge, at UEFA havde fem dage til at trække truslerne om sanktioner mod de tre tilbageværende klubber i Super League-projektet.

Det tre klubber, der ikke har opgivet Super League, er FC Barcelona, Real Madrid og Juventus.

Beslutningen fra domstolen i Madrid førte til, at UEFA sent mandag aften valgte at droppe sanktionerne mod de tre nævnte klubber.

Desuden meddelte UEFA, at de øvrige ni klubber, der var med i planerne, i første omgang ikke skulle betale de bøder, de var blevet tildelt. Det samlede bødekrav lød på 190 millioner kroner.

UEFA strakte med andre ord våben sent mandag aften.

Annonce:

Men tirsdag formiddag får tonen en lidt anden lyd - og skytset mod domstolen i Madrid og især Ruiz de Lara intensiveres.

UEFA skriver, at der har været 'betydelige uregelmæssigheder' i processen, og forbundet forventer derfor, at dommeren træder tilbage.

Desuden anker UEFA de tidligere afgørelser i det spanske retssystem. Det oplyser UEFA tirsdag.

Domstolen i Madrid afgjorde tidligere på året, at UEFA ikke kan sanktionere klubberne.

Uefa annullerede mandag den juridiske proces, der ellers var blevet sat i gang - og efterfølgende sat på pause i juni - i et forsøg på at straffe klubberne for deres fortsatte medvirken i projektet.

- UEFA's appelinstans har i dag erklæret sagen ugyldig, som om at sagen aldrig var blevet indledt, oplyste UEFA mandag.

Super League så dagens lys i april, da 12 af Europas største fodboldklubber offentliggjorde en plan om at danne deres egen liga.

Projektet løb dog hurtigt ind i massiv modvind fra folk i og omkring fodboldmiljøet, og efter blot to dage havde 9 ud af 12 klubber trukket sig.

Siden har kun Real Madrid, FC Barcelona og Juventus holdt fast i planen - og drømmen - om en Super League.

De øvrige ni klubber var Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Arsenal, AC Milan, Inter og Atlético Madrid.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: