På plads i nat: Maradona scorer nyt job

I juni forlod Diego Maradona trænerjob i Mexico af hensyn til helbredet. Nu skal han træne klub i hjemlandet

Diego Maradona har fået nyt trænerjob. Foto: HENRY ROMERO/Ritzau Scanpix
Diego Maradona har fået nyt trænerjob. Foto: HENRY ROMERO/Ritzau Scanpix

Christian Eriksen var sikker fra 11-meter-pletten. Begge gange. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Gigantisk udesejr: Største siden 1913

Den argentinske fodboldlegende Diego Maradona er udnævnt til træner for klubben Gimnasia, der aktuelt ligger på sidstepladsen i Argentinas topliga.

Det oplyser klubben i et tweet ifølge nyhedsbureauet Reuters og andre medier.

- Verdensfodboldens stjerne, Diego Armando Maradona, har skrevet under og er ny træner for Gimnasia. Aftalen løber indtil udgangen af denne sæson, skriver klubben i en meddelelse sent torsdag aften dansk tid.

Gimnasia er efter fem kampe isoleret i bunden af Argentinas bedste fodboldliga med ét point.

Klubben, der kommer fra byen La Plata lidt uden for Buenos Aires, blev dannet i 1887 og hævder ifølge Reuters at være den ældste fodboldklub i Latinamerika.

Maradona var i 2006 i Danmark, hvor han spillede showkamp mod Michael Laudrup i Parken. Foto: Jan Sommer/Polfoto
Maradona var i 2006 i Danmark, hvor han spillede showkamp mod Michael Laudrup i Parken. Foto: Jan Sommer/Polfoto

Josep Lluís Núñez ved præsentationen af Hristo Stoichkov. Foto: AP Spansk fodbold Hentede Laudrup til klubben: Nu er Barca-legende død

Landsholdsfodbold Tilbud fra Brøndby og Bayern: Nu stopper Morten Olsen trænerkarrieren

Den 58-årige Maradona, der i 1986 førte Argentina til sejr ved VM-slutrunden i Mexico, stod senest i spidsen for den mexicanske 2. divisionsklub Dorados de Sinaloa.

Af helbredsmæssige årsager sagde han sit job op i midten af juni efter bare ni måneder.

Maradona lider ifølge nyhedsbureauet AP af alvorlig slidgigt og har ingen brusk tilbage i sine knæ. I slutningen af juli gennemgik han en vellykket operation i sit højre knæ.

Maradona, der anses som en af verdens bedste fodboldspillere gennem tiderne, har tidligere været træner for det argentinske landshold og klubberne Al-Wasl FC og Fujairah FC i De Forenede Arabiske Emirater.

Som aktiv havde Maradona stor succes i europæiske storklubber som Napoli og FC Barcelona. I 1986 blev han kåret til verdens bedste fodboldspiller.

Diego Maradona er blevet cheftræner i Fujairah FC, som spiller i den næstbedste række i De Forenede Arabiske Emirater. Foto: Christophe Viseux Sport og Spil Mysteriet om Diego Maradonas dramatiske liv: Vi fandt ham i ørkenen

De danske fodboldkvinder er favoritter mod Kroatien, hvor hovedparten af spillerne kommer fra den nationale liga, hvor en 57-årig kvinde i weekenden scorede for et af topholdene. Foto: All Over Landsholdsfodbold Pas på, Danmark! 57-årig scorer i den bedste række!

Diego Maradona er på vej i spil til jobbet som FIFA-præsident (Foto: AP) Landsholdsfodbold TV-vært afslører: Maradona vil være FIFA-præsident

8 kommentarer
Vis kommentarer