På vej væk: Arbejder hårdt på van der Vaart-aftale

Den hollandske klub SC Telstar lægger ikke skjul på, at de arbejder hårdt på at lande en aftale med Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaart blev den 10. august 2016 præsenteret som ny FC Midtjylland-spiller på et stort anlagt pressemøde med masser af smil af skulderklap. Om et par måneder forlader den hollandske verdensstjerne FC Midtjylland, og det bliver formentlig af bagdøren.

Den tidligere Tottenham- og Real Madrid-spiller har ikke vist sig at have fysikken til at spille i Superligaen, og derfor har han særligt i denne sæson spillet en statistrolle med to meget korte indhop mod FC København og Brøndby som de eneste.

35-årige Rafael van der Vaart har fastslået, at han ønsker at fortsætte sin aktive karriere efter FC Midtjylland, og Esbjerg fB har været nævnt som et godt bud på en fremtidig arbejdsgiver, men nu melder SC Telstar fra den næstbedste hollandske række klart ud, at de vil have Rafael van der Vaart til klubben fra næste sæson.

Van der Vaart har haft det svært i sin tid i FC Midtjylland. Foto: Henning Bagger.
Van der Vaart har haft det svært i sin tid i FC Midtjylland. Foto: Henning Bagger.

Rafael van der Vaart er født i det nordlige Holland tæt på byen Ijmuiden, hvor SC Telstar kommer fra.

- Jeg ved, at Piet (Buter, Telstars direktør, red.) gør alt, hvad han kan. Rafael skal slutte sin karriere her. Han er her fra området, og PIet har allerede talt med Rafaels far, Ramon.

- De kommer fra De Kennemers (Rafael van der Vaarts barndomsklub, red.), og det er cykelafstand fra Telstar. Jeg er overbevist om, at Rafael gerne vil spille i den region, han kommer fra, men han kommer naturligvis ikke for ingenting. Vi skal gøre et seriøst stykke arbejde, siger SC Telstars cheftræner Mike Snoei til Voetbal International.

SC Telstar er ikke afskrækkede af, at Rafael van der Vaart har været en skygge af sit gamle jeg i FC Midtjylland.

- Jeg ser en god rolle for ham som spilfordeler. Han får meget ansvar og tro mig, de unge spillere udvikler sig kun hurtigere af at have Rafael van der Vaart ved deres side, lyder det fra cheftræneren.

Rafael van der Vaart skiftede til AFC Ajax som 10-årig og forlod dermed sin hjemegn. Måske vender han tilbage her 25 år senere.

Se også: Kæmper for livet efter CL-tragedie: 'Vores tanker og bønner er hos ham'

Se også: Ballade efter dansk topopgør: - Det er naturligvis ikke i orden

Se også: TV-værter forbereder VM: Smider tøjet i Playboy

10 kommentarer
Vis kommentarer