Pernille Harder forbigået igen

Pernille Harder er ikke blandt de tre nominerede til at blive verdens bedste kvindelige fodboldspiller i år

Hos kvinderne var der ingen nominering til danske Pernille Harder ved Det Internationale Fodboldforbunds (FIFA) prisuddeling, The Best. Foto: PAUL TERRY / Ritzau Scanpix.
Hos kvinderne var der ingen nominering til danske Pernille Harder ved Det Internationale Fodboldforbunds (FIFA) prisuddeling, The Best. Foto: PAUL TERRY / Ritzau Scanpix.

Robert Lewandowski, Lionel Messi og Mohamed Salah er endnu en gang blevet anerkendt for deres præstationer på fodboldbanen.

De tre er nomineret til at modtage hæderen som verdens bedste fodboldspiller ved Det Internationale Fodboldforbunds (FIFA) prisuddeling, The Best.

Det skriver forbundet på sin hjemmeside.

Hos kvinderne var der ingen nominering til danske Pernille Harder, som var med til at spille Chelsea i Champions League-finalen.

Hendes holdkammerat Sam Kerr og Barcelona-spillerne Jennifer Hermoso og Alexia Putellas er derimod de tre, der kan stemmes på. Putellas blev udpeget som modtager af kvindernes Ballon d'Or i november sidste år.

Artiklen fortsætter under billedet..

Robert Lewandowski (tv.) modtog ikke Ballon d'Or for det forgangne år, men han har stadig mulighed for at vinde en af de helt store fodboldpriser. Foto: Genya Savilov, Anne-Christine Po/Ritzau Scanpix
Robert Lewandowski (tv.) modtog ikke Ballon d'Or for det forgangne år, men han har stadig mulighed for at vinde en af de helt store fodboldpriser. Foto: Genya Savilov, Anne-Christine Po/Ritzau Scanpix
 

Barcelona vandt Champions League-finalen med 4-0 over netop Chelsea.

Messi fra Paris Saint-German blev tildelt herrernes Ballon d'Or efter en sæson, hvor han blandt andet var med til at vinde Copa America med Argentina.

Ved uddelingen var den danske landsholdsanfører, Simon Kjær, også nomineret i et noget større felt end Fifas nomineringer.

Mens journalister stemmer om vinderne af Ballon d'Or-prisen, er der væsentligt flere parter til at vurdere, hvem der skal løbe med hæderen ved Fifas The Best.

Både landstrænere, landsholdsanførere, journalister og fans udgør juryen.

17. januar afsløres vinderne.

Er Pernille Harder verdens bedste kvindelige fodboldspiller? – ”Jeg er deroppe af”

Flere kåringer
Her skal årets bedste træner således også findes, og kandidatfeltet består af Manchester Citys Pep Guardiola, italiensk landstræner Roberto Mancini og Thomas Tuchel fra Chelsea.

Årets bedste målmand skal findes mellem Gianluigi Donnarumma, Edouard Mendy og Manuel Neuer. I den kategori var Kasper Schmeichel en af de oprindelige fem nominerede.

Der gives også en fanpris som anerkendelse af tilhængerne rundtom på fodboldstadioner.

Blandt de tre nominerede er en kombination af de danske og finske fodboldfans.

Efter Christian Eriksens hjertestop i Parken under EM-kampen mellem de to nationer råbte de finske fans "Christian", mens de danske landsholdstilhængere taktfast svarede "Eriksen" højlydt tilbage.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør Ekstra Bladets podcast 'Agenterne'

- Hvis du er god nok, skal jeg få dig derhen, lød det fra Michael Stensgaard, da Anders Lindegaard, der ikke kunne komme på holdet i OB, sagde til agenten, at han ville til Manchester United.

Gå ikke glip af agenten Michael Stensgaards utrolige fortælling om Lindegaards rejse fra Kolding til Manchester United i femte afsnit af agenterne.

 

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.