Platini fortsætter som UEFA-præsident

Michel Platini kan se frem til en tredje periode som præsident for UEFA uden valgkamp

Michel Platini fortsætter
Michel Platini fortsætter

Den franske fodboldlegende Michel Platini har siden 2007 været præsident for det europæiske fodboldforbund UEFA, og det sæde får han lov til at passe minimum fire år mere.

Ingen fra de 54 nationale forbund under UEFA har ønsket at udfordre den magtfulde franskmand, og dermed vil Platini blive genvalgt uden kamp. Det skriver AFP.

Se også: UEFAs krav til Danmark: Stil stærkeste hold

Platini har flere gange luftet muligheden for at udfordre schweiziske Joseph Blatter som præsident for det internationale fodboldforbund FIFA, men allerede i sidste uge afviste han, at det var aktuelt lige nu.

- Jeg er meget glad (hos UEFA, red.). Måske er det ikke tidspunktet for mig at tage til Fifa lige nu. Vi må se, om den dag skulle komme, sagde franskmanden, der kan se frem til sin tredje periode i spidsen for Uefa.

Luis Figo åbnede sin valgkamp i London, og løfterne var mange. Men er det nok til at vælte magtfulde Blatter? Den 78-årige schweizer har sikret sig massiv opbakning allerede - også uden at have noget egentligt valgprogram. Foto: AP Landsholdsfodbold - 20. feb. 2015 - kl. 13:24 Millionregn: Sådan vil Figo tackle Blatter

Præsidenten for UEFA bliver valgt for fire år. Det samme er tilfældet for FIFA-præsidenten.

Som spiller opnåede Platini 72 kampe for Frankrig, med hvem han vandt EM i 1984. Fra 1988 til 1992 var han landstræner for Frankrig.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere