Rasende Platini: Det er dybt uretfærdigt

Franske Michel Platani vil tage sin sag videre til den schweiziske domstol. Han kalder dommen fra CAS for dybt uretfærdig

Platini færdig som UEFA-præsident. Hør mere her

Den franske legende Michel Platini er færdig som præsident for UEFA. Franskmanden trak sig tidligere mandag som præsident, efter den internationale sportsdomstol CAS afviste franskmandens appel. Platini havde appelleret en dom på seks års udelukkelse fra fodbold, og han ville have dommen omstødt.

Det fik Platini ikke, og selv om dommen blev reduceret fra seks til fire år, gør det ikke meget for Michel Platini, der træder tilbage som UEFA-præsident og nu har en politisk karriere, der ligger i ruiner.

Der er ikke noget at grine af. Foto:AP Sport Så faldt dommen: Platini færdig som UEFA-præsident

Men franskmanden har i sinde at kæmpe videre. Han tager sagen videre til den schweiziske domstol, fortæller han.

- Jeg har noteret beslutningen fra CAS, men jeg ser den som værende dybt uretfærdig. Beslutningen betyder, at jeg suspenderes og tilfældigvis ikke kan stille op til næste FIFA-valg.

- Som aftalt med nationerne i UEFA siger jeg mit job som UEFA-præsident op, fordi jeg har i sinde at tage sagen videre til den schweiziske domstol for at bevise min uskyld.

- Livet har altid været fuld af overraskelser, og jeg lever nu som et levende bevis herpå, lyder det fra Michel Platini i en pressemeddelelse.

Både Platini og Sepp Blatter fik karantæne fra al fodbold, fordi de to ikke kunne redegøre tilstrækkeligt for, hvorfor Sepp Blatter sendte FIFA-penge til Michel Platini på mere end 10 millioner kroner før FIFA-valget i 2011. De forklarede sig med, at pengene stammede fra noget arbejde lavet i begyndelsen af 00'erne, men det har hverken FIFA eller CAS altså ment, at de to har bevist.

Chileneren Sergio Jadue og colombianeren Luis Bedoya - som er tidligere fodboldpræsidenter i deres respektive lande - er begge blevet udelukket fra sporten på livstid. (Foto: AP) Intl. fodbold FIFA udelukker to fodboldbosser på livstid

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ekstra Bladets Jan Jensen svarede på brugernes spørgsmål tidligere. Genlæs det herunder

15 kommentarer
Vis kommentarer