Real Madrid slår alle: Så mange milliarder har de brugt

Den nuværende trup i den spanske hovedstadsklub har kostet 4,7 mia. kr. at samle, og spanierne er også den klub, der i 2014 brugte flest lønkroner. Det viser tal fra ny rapport fra UEFA.

Real Madrid har verdens dyreste fodboldspiller i person af Cristiano Ronaldo og har også den trup, der har været dyrest at sammensætte (Foto: AP)
Real Madrid har verdens dyreste fodboldspiller i person af Cristiano Ronaldo og har også den trup, der har været dyrest at sammensætte (Foto: AP)

Real Madrid har hverken en sheik eller oligark, men alligevel er den spanske storklub den klub i verden, der bruger allerflest penge på fodboldspillere.

Det viser tal fra UEFA's årlige 'Benchmarking Report', der udkommer senere onsdag. Fodboldsitet Goal.com har haft mulighed for at smugkigge i rapporten, og ikke overraskende topper den spanske hovedstadsklub på flere parametre.

Ifølge rapporten kostede det svimlende 629 mio. euro - oversat til dansk: 4,7 mia. kr. - at sammensætte den trup, som klubben havde i regnskabsåret 2014.

Dermed har Real Madrid-truppen været næsten 800 mio. kr. dyrere end Manchester Citys og knap én milliard dyrere end Chelseas.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

I alt er der 15 spillertrupper i europæisk fodbold, der har kostet over 1,5 mia. kr. at sammensætte. Men Real Madrid topper altså, og det gør Cristiano Ronaldos klub også, når det kommer til lønudgifter.

Ifølge UEFA's Benchmarking Report' betalte klubben 270 mio. euro (ca. to mia. kr.) i løn til sine spillere i 2014.

Her er klubben tæt forfulgt af Manchester United (1,95 mia. kr.) og Barcelona (1,85 mia. kr.), og også Manchester City og Paris Saint-Germain er godt med.

Den gennemsnitlige lønudgift for de tyve førende klubber i 2014 var lige knap 1,3 mia. kr. UEFA's rapport viser også, at de førende klubber rent faktisk er begyndte at operere med overskud.

Se også: Barcelona jagter Europas skarpeste frisparkskonge

I 2011 var der et samlet rekordunderskud, men det er blevet vendt til et rekordoverskud i 2014. De tyve klubber havde i 2014 et samlet overskud på seks mia. kr. Manchester United er topscorer med et plus på lige over én mia. kr.

Hele rapporten bliver offentliggjort af UEFA onsdag.

9 kommentarer
Vis kommentarer