Ronaldo eller Messi: Kun en af dem på Pirlos drømmehold

Juventus-stjernen Andrea Pirlo blev bedt om at nævne sit alletiders Champions League-drømmehold - og overraskende nok var der ikke plads til verdens bedste fodboldspiller, Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo blev valgt som verdens bedste fodboldspiller tidligere denne måned for tredje gang i karrieren, og portugiseren bliver hyppigt nævnt af eksperter som en af de bedste spillere gennem historien.

Men det imponerer åbenbart ikke Juventus-stjernen Andrea Pirlo.

Den 35-årige playmaker blev bedt om at lave sit drømmehold af spillere, som har deltaget i Champions League af den engelske avis Daily Mail - og overraskende nok er der ikke blevet plads til Cristiano Ronaldo.

Portugiseren har ellers en enestående rekord i Champions League fra 2013/2014-sæsonen, hvor han scorede hele 17 gange. Derudover har han scoret 72 mål i alt i den fineste klubturnering - ét mere end Raúl og tre færre end Lionel Messi.

Pirlo har til gengæld fundet plads til den lille argentinske stjerne i sit tre-mands-angreb, hvor Kaká og Filipo Inzaghi desuden også er blevet udtaget.

Her er hele holdet:

Juventus-stjernen har givet en forklaring på, hvorfor han har valgt netop de spillere på sit Champions League-drømmehold.

Målmand:

Gianluigi Buffon (Pirlos holdkammerat på Juventus-holdet og det italienske landshold - 124 CL- og UEFA Cup-kampe)

- Han har været på toppen i så mange år. Han laver redninger, som ingen anden målmand i verden kan lave. Han ved, hvordan han skal kommandere med forsvaret og samtidigt give dem selvtillid, siger Pirlo. 

Forsvar:

Philipp Lahm (Vandt Champions Leage med Bayern München i 2013, og var også med i finalen i 2010 mod Inter og 2012 mod Chelsea)

Pirlo : En af de spillere, der aldrig laver en fejl. Han er en spiller, man kan stole på - både på Bayerns hold og det tyske landshold. Han får nok ikke den anerkendelse, som han burde få, da det er hverdag for ham at spille på så højt et niveau i hver kamp.

Paolo Maldini (Vandt Champions League i 1989, 1990, 1994 og 2003 - har 161 europæiske kampe på bagen)

- En forsvarsspiller der kunne læse spillet som ingen andre. Så intelligent og altid så rolig på bolden. En af de allerstørste - både for Milan og Italien.

Fabio Cannavaro (Spillede blandt andet for Juventus og Real Madrid i Champions League)

Pirlo: En naturlig leder, som ikke havde brug for at bede om respekt fra andre, men fik det automatisk. Uden tvivl en af de allerbedste midtstoppere nogensinde.

Cafu (Vandt CL med Milan i 2007 sammen med Andrea Pirlo)

Pirlo : En trendsætter - en af de allerførste offensive backs. Fremragende i det offensive spil, men også meget stærk i sine defensive aktioner.

Midtbane:

Paul Scholes (Vandt CL i 1999 med Manchester United - dog var han i karantæne i finalen. Vandt trofæet igen i 2008)

- Den bedste engelske midtbanespiller i sin generation. Han spillede ikke bare fodbold - det hele var gennemtænkt. Man kunne se, at hver aflevering, hver beslutning var baseret på hans spil-forståelse og intelligens, udtaler Juventus-stjernen.

Gennaro Gattuso (Vandt CL med Milan og Pirlo i 2003 og 2007)

Pirlo: 'Rino' er modstanderens store skræk. Selv når vi trænede, spillede han som om, der var VM-finalen. Hans stil gør, at andre spillere har længere tid på bolden. Ethvert hold har brug for en Gattuso.

Xavi (Vandt Champions League med Barcelona i 2006, 2009 og 2011)

Pirlo: Endnu en intelligent midtbanespiller. Han havde ikke brug for at løbe alt for meget på banen, men han kontrollerede så mange kampe for Barcelona og Spanien på grund af sin spil-intelligens og gode pasninger.

Angreb:

Kaka (Spillede 94 europæiske kampe for Milan og Real Madrid og vandt CL med italienerne i 2007)

- Jeg kan huske, hvor dårlig Milan-holdet blev, da han skiftede til Madrid. For to eller tre sæsoner var han verdens bedste spiller. Der var et tidspunkt, hvor modstanderne ikke anede, hvordan de skulle stoppe ham, siger Pirlo.

Lionel Messi (Ballon d'Or vinder fire gange og vandt CL med Barcelona i 2006, 2009 og 2011. Mest scorende i CL med 75 mål)

Pirlo: Han har opnået så meget, men jeg er sikker på, at han slet ikke er færdig. Jeg behøver vel ikke snakke detaljeret om, hvad han er i stand til. Alle ved, at han er en af historiens allerbedste allerede.

Fillipo Inzaghi (Scorede 70 mål i 114 europæiske kampe og vandt CL med Milan i 2003 og 2007)

Pirlo: Han er den perfekte målmager. Vi havde den bedste indbyrdes forståelse. Vi havde slet ikke brug for at kigge efter hinanden på banen - han vidste, hvilke aflevering, jeg ville lave, og jeg vidste, hvor han ville befinde sig. Du spillede ham fri, og så ville han udnytte chancen til mål.

Gense de to spilleres forståelse ved dette mål tilbage fra 2007, hvor Pirlo assisterede Inzaghi ved det første mål i 3-0-sejren over Shakhtar Donetsk:

 

0 kommentarer
Vis kommentarer