Ronaldos billeder fjernet: Kæmpesponsorat i fare efter voldtægtsanklage

Nike har allerede meldt ud, at de er bekymrede for anklagerne mod Ronaldo, da de sponsorerer den store stjerne. Nu er EA også bange for, at han kan skade deres produkt

Ronaldos billeder fjernet: Kæmpesponsorat i fare efter voldtægtsanklage

Forstå Ronaldo-sagen på et øjeblik her

Man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.

Derfor må Ronaldo i denne tid føle sig snydt, når nogle af hans mange sponsorer begynder at tage afstand til ham, efter beskyldninger om voldtægt af en kvinde i Las Vegas er kommet frem.

Først meldte Nike ud, at de er bekymrede og følger sagen tæt.

Nu følger spilproducenten EA trop.

På deres danske side har de valgt at fjerne billedet af Ronaldo, når man søger efter FIFA 19.

På den danske side kan man tydeligt se, at billedet af Ronaldo er blevet fjernet. På alle de andre sport-spil er atleterne på fronten, men ved FIFA 19 er Ronaldo ikke længere at finde. Screenshot.
På den danske side kan man tydeligt se, at billedet af Ronaldo er blevet fjernet. På alle de andre sport-spil er atleterne på fronten, men ved FIFA 19 er Ronaldo ikke længere at finde. Screenshot.
 

I en periode havde EA også fjernet billedet på deres hovedside, men det er nu tilbage igen.

En bruger på Twitter nåede dog at tage screenshots af, at det var blevet fjernet.

Derudover bruger de ikke længere billeder af Ronaldo på spillets platforme på de sociale medier, og de fortæller i en pressemeddelelse, at de følger spillerens sag intensivt.

- Vi følger nøje med i sagen, da vi forventer at forside-atleter og ambassadører opfører sig på en måde, som er i overensstemmelse med EA's værdier, siger de i pressemeddelelsen.

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at kontakte dem.

Det er ikke første gang, at EA reagerer på en sag, som foregår i den virkelige verden.

Tilbage i 2016 fjernede de Adam Johnson fra årets FIFA-spil, efter han fik en fængselsdom på fem år for seksuel omgang med en pige på 15 år.

Ronaldo er naturligvis stadig med i spillet, men han ser altså ikke ud til at blive brugt i markedsføringen af spillet i så høj grad, som han tidligere blev.

Det bliver dog svært for EA at fjerne ham helt fra deres markedsføring, da han er afbilledet på forsiden af de fysiske kopier af spillet.

Stjernespilleren skiftede denne sommer til Juventus, og de har kommenteret sagen på Twitter, hvor de har valgt at støtte op omkring deres nye spiller.

De skriver blandt andet, at han er en professionel og dedikeret spiller, og at en hændelse, som fandt sted for næsten ti år siden, ikke kommer til at ændre på deres holdning til ham.

Mange på de sociale medier har reageret på disse udtalelser, da de ikke mener, at tidspunktet for hændelsen og spillerens professionalisme har nogen betydning, hvis han skulle vise sig at blive kendt skyldig i voldtægt.

Voldtægtsanklage bekymrer Ronaldos milliardsponsor

Danske JBS holder fast i Ronaldo trods voldtægts-anklage

Advokater: Ronaldos 'sex-offer' var for syg til at indgå aftale