Sætter Norge i brand: Mest sete nogensinde

Markant flere nordmænd ser Bundesliga på TV, efter at Erling Braut Haaland er kommet til Dortmund

Erling Braut Håland valgte Dortmund over United og har fået en fremragende start. Her bliver han sammenlignet med 'den gamle Ronaldo'. Producer: Lasse Brøndal

I Norge formår man at hylde sine stjerner, og en superstjerne er født i nabolandet.

Erling Braut Haaland har taget Bundesligaen med storm siden sit skifte til storklubben Borussia Dortmund. Den 19-årige angriber har scoret i samtlige kampe - otte mål i fire optrædener er det blevet til.

Det er for alvor noget, der bliver kvitteret for i hjemlandet. Aldrig har så mange nordmænd siddet klistret til skærmen og set tysk fodbold, som når Erling Braut Haaland er i aktion for Dortmund.

- Vi har set en markant stigning på interessen for Bundesliga på Viaplay, både i form af salg og streaming. Erling Braut Haalands første tre kampe er de mest sete Bundesliga-kampe på Viaplay nogensinde med kampen mod FC Köln som den mest sete, skriver kommunikationsrådgiver i NENT Group Norge Thomas Horni i en mail til Adresseavisen og fortsætter:

- Denne kamp havde næsten fire mange så mange seere som vores Bundesliga-rekord fra før Haaland blev Dortmund-spiller. Kampen var på højde med Manchester United og Liverpools kampe i FA Cuppen målt på unikke brugere.

Thomas Horni fortæller, at man også kan notere en markant stigning på lineær TV.

- Haalands kampe er blevet sendt på Viasport 1. Også her har vi opnået seertal på Bundesligaen, som vi ikke har været i nærheden af tidligere. Det er klart, at Haalands indtog i Bundesligaen og hans hidtidige præstationer har skabt et stort engagement blandt seerne.

Erling Braut Haaland er søn af den tidligere norske landsholdsspiller Alf-Inge Haaland, som står noteret for lige under 200 kampe i Premier League.

Lander kæmpe tv-aftale: Her får du Premier League i Danmark

Langer ud efter medier: - Skadelig effekt

Analyse: FCK's røverkøb til 25 millioner