Scorede til 1-0: Blev kaldt ludersøn af sine egne fans

På trods af fire mål i syv kampe har Tysklands tilhængere ikke helt accepteret 21-årige Timo Werners opførsel fra sidste sæson. Mod Tjekkiet scorede han til 1-0, men de tyske fans valgte at fejre det med negative tilråb

Timo Werner (nederst th.) blev mødt af tilråb som ludersøn, da han bragte Tyskland foran med 1-0 mod Tjekkiet i fredags. Foto: All Over Press
Timo Werner (nederst th.) blev mødt af tilråb som ludersøn, da han bragte Tyskland foran med 1-0 mod Tjekkiet i fredags. Foto: All Over Press

'Vi er danskerne'.

Sådan lyder DBU's seneste kampagne om et forenet landshold. På tværs af klubfølelser holder vi med det samme landshold - og spillerne.

Det samme kan ikke helt siges om vores naboland syd for grænsen. Nogle tyske fans har i hvert fald ikke helt glemt, hvad den kun 21-årige Timo Werner gjorde sidste år.

I udekampen mod Tjekkiet i VM-kvalifikationen i fredags bragte den unge kantspiller Tyskland foran med 1-0. Mens Timo Werner ville fejre sin scoring med spillere og de medrejsende fans, blev han mødt af tilråb som ludersøn fra tribunerne.

Det skriver det store tyske medie bild.de.

De lidet flatterende tilråb har fået Tysklands manager, Oliver Bierhoff, til at forsvare Timo Werner, der til dagligt er holdkammerat med Yussuf Poulsen i RB Liepzig.

- Alle landsholdsspillere, uanset hvad de har gjort, og hvordan de spiller, fortjener at blive støttet af vores tilhængere, siger Oliver Bierhoff.

Werner havnede i den negative mediemølle, da han filmede sig til et straffespark i en kamp mod Schalke 04 i sidste sæson. I forvejen spiller han for RB Liepzig, som de fleste tyske fodboldfans elsker at hade

Tyskland endte med at vinde kampen 2-1, da forsvarsspilleren Mats Hummels scorede sejrsmålet. Normalt er en sejr lig med en æresrunde, men på grund af tilråbene valgte spillerne at se bort fra denne. Der var sågar nogle fans, der ytrede 'nazi-gloser'.

- Det er ikke vores fans, som laver sådan noget postyr. Derfor gik vi ikke hen til dem. Vi gider ikke at høre på sådan noget nonsens. De er ikke fans, men hooligans. Disse mennesker ødelægger fodbolden, og det er bare med at smide dem ud af stadion, sagde matchvinder Mats Hummels efter kampen.

I aften tørner Timo Werner og co. sammen med Norge i VM-kvalifikationens tredje runde. Norge kan akkurat nå en andenplads, hvis de vinder de tre sidste kampe, og Nordirland taber dem alle.

Tyske verdensmestre snupper smal sejr og nærmer sig VM

Polsk sportsavis helt i kulkælderen: Vi var hjælpeløse