Seriøst, FIFA? Ukendt sekunda-australier bejler til Ballon d'Or

Listen med de nominerede til prisen som verdens bedste fodboldspiller er nået ud til medierne - og endnu engang overrasker FIFA med deres valg og fravalg

Massimo Luongo (i midten) jubler sammen med sine australske holdkammerater i Aisan Cup-finalen (Foto: AP)
Massimo Luongo (i midten) jubler sammen med sine australske holdkammerater i Aisan Cup-finalen (Foto: AP)

Ved du, hvem Massimo Luongo og Carlos Sánchez er?

Formentlig ikke. Men ikke desto mindre er begge spillere blandt de 59 nominerede til titlen som verdens bedste fodboldspiller - den såkaldte Ballon d'Or-pris.

Det er det internationale fodboldforbund FIFA, der udvælger spillerne, og forbundet har det med overraske gevaldigt med deres nomineringer fra år til år.

Denne gang er heller ingen undtagelse.

Dette år er der for eksempel blevet plads til den australske landsholdsspiller Massimo Luongo, der i sidste sæson tørnede ud for 3. divisionsklubben Swindon Town.

Indgangsbilletten til listen har muligvis været, at midtbanespilleren markerede sig positivt til Asian Cup, hvor han scorede et mål i finalen mod Sydkorea og blev valgt til turneringens bedste spiller.

Carlos Sánchez fra River Plate har også sneget sig med, og andre 'prominente' navne som Christian Atsu (Everton/Bournemouth), David Ospina (Arsenal) , Andrés Guardado (PSV) og Kasper Schmeichels japanske holdkammerat, Shinji Okazaki, har såmænd også fået en plads.

TV: Keeper Ospina gjorde sig bemærket i denne uge med et gigantisk drop

Den endelige liste er ikke blevet offentliggjort endnu, men den italienske avis La Gazzetta dello Sport og den spanske Mundo Deportivo har allerede fået fingrene i den.

Begge medier er dog oprørte over fraværet af nogle spillere.

La Gazzetta kalder det en skandale, at Gianluigi Buffon ikke er blandt verdens 59 bedste, mens Mundo Deportivo undrer sig meget over, at både Sergio Busquets og Gerard Pique er vejet og fundet for let.

Vi har også gennemgået listen og er skeptiske over fravalget af spillere som David Silva, Marco Reus, Nemanja Matic, Jerome Boateng, Thiago Alcántara, Thiago Silva, Koke og Hugo Lloris...

TV: Serbiske Matic er fremragende som defensiv midt, men kan også score flotte mål. Dog er han ifølge FIFA ikke blandt de 59 bedste

Det er de 24 medlemmer i FIFA's fodbold-komité, der har udvalgt de 59 spillere, og inden december skal de have trimmet listen ned til 23 spillere.

Derefter skal journalister, landsholds-trænere og -anførere komme med deres top 3, før vinderen bliver udnævnt den 11. januar.

Og her er der nok ingen tvivl om, at det igen bliver en tvekamp mellem Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Måske australske Massimo Luongo kan fedte sig ind på en tredjeplads...

Du kan se den fulde liste herunder, hvor du også har mulighed for at vælge dit drømmehold ud af de 59 nominerede.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

27 kommentarer
Vis kommentarer