Skandaleramt FIFA-boss: Jeg har nye beviser

Tidligere FIFA-præsident Sepp Blatter har nye beviser, der kan frikende ham i FIFAs korruptionsskandale

Sepp Blatter fastholder sin uskyld i den omdiskuterede korruptionsskandale i FIFA. Foto: AP Photo/Christophe Ena
Sepp Blatter fastholder sin uskyld i den omdiskuterede korruptionsskandale i FIFA. Foto: AP Photo/Christophe Ena

Nye beviser er kommet på bordet i den omdiskuterede sag om Sepp Blatters indblanden i korruptionsskandalen i FIFA.

Det skriver den tidligere FIFA-præsident på Twitter.

Det gør, at tiden er inde til at revurdere Blatters uskyld, og et muligt sagsanlæg kan komme på tale, skriver han til Reuters.

Blatter uddyber, at han vil have FIFAs etiske komité til at kigge på de informationer, som den nu 81-årige tidligere FIFA-præsident har modtaget.

- Mit mål er, at FIFAs etiske komité skal kigge på de nye informationer og endda de nye beviser, som jeg har modtaget i mellemtiden i forbindelse med min karantæne, skriver Sepp Blatter til Reuters.

Han vil dog ikke fortælle, hvilke beviser der er tale om.

Ikke første gang Blatter appelerer
Det er dog uvist, om FIFA vil kigge på sagen igen. I december 2016 appelerede Sepp Blatter ligeledes afgørelsen til sportsdomstolen CAS. Her tabte den udskældte præsident sagen.

Her fastslog CAS, at Blatter havde godkendt betalinger for mange millioner dollars. I den forbindelse overtrådte Blatter det etiske kodeks hos FiFA om modtagelse af uhensigtsmæssige gaver eller bestikkelsespenge, som de er også er blevet kaldt.

Det skulle have fundet sted igennem hele Blatters tid som præsident.

Spekulation om snyd
Tilbage i 2015 måtte Blatter sige farvel til posten som FIFA-præsident efter 17 år på posten efter anklagerne. I december samme år fik Sepp Blatter otte års karantæne mod at deltage i alle fodboldrelaterede aktivteter. Karantænen er senere blevet nedsat til seks år.

Anklagerne har de seneste år handlet, om valget af Qatar som værtsnation for VM i 2022 har fundet sted på ærlig vis. I december 2014 valgte FIFA ikke at frigive informationer om valget af Qatar som arrangør for OL i 2022.

Det fik spekulationer til at svirre, hvorefter Blatter trak sig.

Julio Grondona gik i døden som en af verdens største fodboldgangstere. Foto: AP Jan Jensen FIFA-GATE: Afsløring af fodboldgangstere må få konsekvenser for VM

Gianni infantino sammen med Mutko, som han gjorde alt for at bevare i FIFA. Foto: AP Sport FIFA's præsident slagtede sin egen dommer

2 kommentarer
Vis kommentarer