Skandalescener i pokalfinale: Danskere måtte flygte fra banen

Vrede Malmö-fans fik nok af deres klubs præstation i den svenske pokalfinale - og derfor stormede de banen få minutter før tid for at protestere

Aftonbladet forklarer her, hvad der skete (TV: Aftonbladet)

Torsdag blev der spillet pokalfinaler i flere lande i Europa.

I Danmark vandt Brøndby titlen med en sejr på 3-1 over Silkeborg i en kamp, hvor begge holds fans opførte sig eksemplarisk og skabte en forrygende rød-gul kulisse i nationalarenaen.

Det samme kan man ikke sige, at begge holds fans gjorde i den svenske pokalfinale mellem Malmö FF og Djurgården.

Godt nok skabte begge fanfraktioner en fantastisk stemning fra starten af kampen, men da de store favoritter fra Malmö først kom bagud med 1-0 - og siden hen også med to og tre mål, fik klubbens hardcore fans nok af spillernes præstation på banen. Deriblandt de to danskere Søren Rieks og Lasse Nielsen, der begge startede inde for sydsvenskerne.

Få minutter før tid besluttede en gruppe fans sig for at springe over hegnet og ind på banen, mens der blev affyret kanonslag og pyroteknik. Det fik spillerne til at flygte fra banen og løbe ind i spillertunnellen i frygt for deres egen sikkerhed.

- Der var dårlig stemning, og dem, der løb ind på banen, var ligeså dårlige, som vi spillere var i kampen. Men lad vær' med at fokusere på de 20 idioter, der løb ind og ødelagde det. Resten af fansene skabte en fantastisk stemning. De fortjener ikke, at vi tabte på denne måde, sagde Malmös anfører, Markus Rosenberg ifølge Aftonbladet.

Foto: PELLE T NILSSON
Foto: PELLE T NILSSON
 

Flere Malmö-fans var også meget utilfredse med klubben træner Magnus Pehrsson og krævede, at han sagde sit job op. Den tidligere AaB-træner forstår da også godt tilskuernes frustration.

- Jeg forsvarer ikke, at de stormede banen på den måde, men frustrationerne er forståelige. At vi kommer her til finalen og slet ikke præsterer - det er ikke godt nok. Det gør ondt på alle Malmö-fans, sagde træneren til tv-kanalen C More.

Kampen blev midlertidigt afbrudt på grund af urolighederne, men dommeren valgte at genoptage opgøret, efter de urolige fans blev sat på plads af sikkerhedsfolkene.

Kampen endte 3-0 til Djurgården, der dermed vandt sin første titel i 13 år.

DBU Pokalen Hylder Brøndbys pokalhelt: - Jeg skal nok tale ham til VM

Simon Tibbling skulle se melodi grandprix efter sejren over Silkeborg. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix DBU Pokalen Brøndby-helts utraditionelle fejring: Cola og melodi grandprix

DBU Pokalen Efter finalesejr: Nu ryger Laudrup ud i Brøndby

41 kommentarer
Vis kommentarer