Skandaløse scener: Børn chokerede med hagekors og nazi-hilsner

To 10-årige drenge, der er fans af Levski Sofia, chokerede tilskuere til en fodboldkamp i Bulgarien, da de havde hagekors på kroppen og lavede nazi-hilsner til publikum

De to drenge, der vurderes til at være omkring 10 år gamle. Foto: Twitter/Michael Colborne
De to drenge, der vurderes til at være omkring 10 år gamle. Foto: Twitter/Michael Colborne

To små drenge, der vurderes til at være omkring 10 år gamle, forargede publikum til pokalfinalen mellem Levski Sofia og Slavia PFC. Det oplyser det spanske medie AS.

De to børn stod i bar mave på det nationale stadion foran den store gruppe af Levski Sofia-fans, mens de to børn begge heilede.

Den ene af drengene havde tegnet et hagekors på maven med en tyk sort tusch. Han havde også fået skrevet 'SW 1999' på sit hoved, hvilket er den mest ekstreme gruppe blandt Levski Sofias hooligans. Det fortæller Sofiaglobe. Den anden af drengene havde på sin mave fået tegnet 'Levski hooligan' og 'ACAB (All Cops Are Bastards).

Racisme og nazi-propaganda er et udbredt problem blandt hooligans-supporterne af den bulgarske fodboldklub Levski Sofia. Men denne gang er det nået nye højder, hvor selv børn viser sympati for racisme.

Børnene skal findes
Foreningen for beskyttelse af børn i Bulgarien vil nu forsøge at identificere de to små drenge, og hvis de har været uledsaget af en voksen til kampen, kan deres forældre få en bøde på op til 500 leva (1900 kroner). Ifølge foreningen for beskyttelse af børn skal børn under 14 år ledsages af en voksen til arrangementer, der foregår efter kl. 20.00.

- Vi ser bekymret på nazi-hilsner. Så snart vi modtager information om, hvem de er, deres identitet og deres adresse, vil vi henvise dem til socialhjælp, fortæller Stefka IIieva, der arbejder hos foreningen for børnebeskyttelse i Bulgarien.

Foto: Twitter/Michael Colborne
Foto: Twitter/Michael Colborne
 

Ekstrem racisme blandt fans
Der har forhen været adskillige tilfælde af racisme blandt fodboldfans i Bulgarien.

Den Bulgarske Fodbold Union (BFU) gav en bøde på 200.000 kroner til Levski-fans, da de havde et banner med et hagekors på til en kamp, hvor de fejrede Adolf Hitlers fødselsdag.

I 2014 fik Levski Sofia-fans yderligere en bøde, da de skrev 'Death to refugees' - død over flygtninge, og 'Blood will be shed for our land' - vi vil bløde for vores land.

Senest i april blev 40 Levski-supportere pågrebet efter, at de havde skadet en kvindelig politibetjent efter en eksplosion.

Den Bulgarske Fodbold Union (BFU) er blevet anklaget for at være for mild overfor Levski-fans ved blot at give dem symbolske bøder gentagende gange for deres racistiske adfærd. 

Læs eventuelt mere her

FC Nordsjælland Vandt for første gang i seks kampe, men træneren var rasende

Alex Ferguson blev ramt af en hjerneblødning for en uges tid siden. Foto: Ritzau Scanpix Intl. fodbold Sir Alex ramt af hjerneblødning: Nu bryder familien tavsheden

Fotocollage: Ritzau Foto Sport og Spil Han var verdens bedste dommer: Var lænket til en kørestol

593 kommentarer
Vis kommentarer