Anklager slår kontra mod Bendtner: Vil skærpe fængselsstraf

Anklagemyndigheden oplyser, at man kontraanker sagen mod Nicklas Bendtner, fordi man går efter en hårdere straf

Det er ikke længe siden, at Bendtner fik sin dom. Her får du reaktionerne fra retten, da dommen faldt. Producer: Martin Lorentsen

Nicklas Bendtner og hans advokat ankede på stedet, da dommeren idømte fodboldspilleren 50 dage i Københavns Byret 1. november, men det er bestemt ikke sikkert, at Bendtner ender med en mildere straf.

Statsadvokaten i København oplyser således, at anklagemyndigheden kontraanker sagen til skærpelse - altså en hårdere straf.

Samtidig oplyses det, at man ikke anker sagen mod taxachaufføren, der dermed er endeligt frikendt for forsøg på vold. Chaufføren er dog fortsat en del af sagen, fordi han som forurettet skal vidne i sagen mod Nicklas Bendtner.

Beslutningen kommer, dagen før ankefristen udløber, men det oplyses ikke nærmere, hvad der præcist ligger til grund for kontraanken. Det er dog ikke usædvanligt, at anklagemyndigheden anker, når den dømte har gjort det.

I Københavns Byret var det anklagerfuldmægtig Marie Louise Kruse fra Københavns Politi, der førte sagen, men i Østre Landsret vil det være en anklager fra Statsadvokaten i København, der skal overbevise retten.

Ekstra Bladet har været i kontakt med anklagemyndigheden, men de har ikke yderligere at tilføje. Det er fortsat uvist, hvornår sagen skal køre i Østre Landsret, oplyses det.

Artiklen fortsætter under tweetet.

Nicklas Bendtner blev kendt skyldig i at have slået og sparket en taxachauffør i København natten til søndag 9. september, efter at taxachaufføren kastede en genstand mod Bendtner og hans kæreste, Philine Roepstorff.

Bendtner erkendte at have slået, men ikke at have sparket og erklærede desuden, at han handlede i nødværge, fordi han frygtede for sin og kærestens sikkerhed.

Tumulten opstod, fordi Nicklas Bendtner og hans kæreste mente, at taxachaufføren bevidst kørte en forkert vej fra Kongens Nytorv til Bendtners lejlighed på H.C. Andersens Boulevard, og de forlod derfor taxaen uden at betale.

Det fik chaufføren til at køre efter parret og efter en heftig diskussion kastede han en genstand efter dem uden at ramme, hvorefter Nicklas Bendtner ifølge retten både slog og sparkede til manden.

Nicklas Bendtner foran Københavns Byret. Foto: Mogens Flindt
Nicklas Bendtner foran Københavns Byret. Foto: Mogens Flindt

Skandale i Tyskland: Bayern-stjerne slog og skubbede tv-ekspert

Bendtner lavede kontroversielt håndtegn - afviser selv

Millionerne vælter ind: Han bliver klubbens næste kongesalg

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.