AV: Smadrede ansigtet i hovedstødsduel

Skaden ingen tør tænke på: Sandefjords anfører smadrede sit ansigt, da han forsøgte at vinde en hovedstødsduel

Kenneth Dokken har ikke set ulykken, der smadrede hans ansigt. Men han har set billeder af sig selv med en smadret næse - og kalder kirurgens arbejde for 'vellykket'. (Foto: Nils Bjåland/VG)
Kenneth Dokken har ikke set ulykken, der smadrede hans ansigt. Men han har set billeder af sig selv med en smadret næse - og kalder kirurgens arbejde for 'vellykket'. (Foto: Nils Bjåland/VG)

Det er skaden, der er de fleste ikke-hovedstødsspecialisters mareridt: At knalde hovedet ind i en modstander, når man går op i en hovedstødsduel.

Men at det kan gå så galt, som det gjorde for Sandefjords 33-årige anfører i weekendens kamp mod Sarpsborg 08, er det formentlig - og forhåbentlig - de færreste, som er sig bevidst.

Han gennemgik mandag aften en over tre timer lang operation efter at han fik store dele af ansigtet knust i en hovedstødsduel.

I jagten på en Sandefjord-udligning gik Dokken frem i modstandernes straffesparksfelt, hvor han løb frem til et indlæg. I modsat retning kom Sarpsborg-forsvareren Kjetil Berge.

- Jeg var helt sikker på, at jeg kunne nå bolden først. Men han nåede den lidt før mig. Jeg opfattede ingenting, da vi bankede sammen, siger Kjetil Berge til VG.no. Han fik selv en kraftig blødning i panden efter sammenstødet.

Det voldsomme sammenstød betød brud i panden, næsen og begge øjenhuler hos Kenneth Dokken, der lå livløs på jorden i et kort øjeblik, før han kom til bevidsthed igen.

- Jeg fik mig vist et skrækkeligt tryk, men jeg er ved relativt godt mod nu, siger han fra sin hospitalsseng.

Kirurg Pål Galteland har sat flere små titaniumplader ind i hovedet under den lange operation.

- Det er sjældent, jeg ser så kraftige skader i idræt. Det kunne være gået betydeligt værre, siger han om episoden, der krævede operationer i hele ansigtet.

Han betegnede flere ansigtsknogler som 'knust' efter uheldet.

Tidligst om seks uger er skaderne helet så meget, at forsvareren kan overveje at dyrke motion.

Det er uklart, om han kan vende tilbage til fodboldbanen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere