Svensk fodboldskandale: Kalder indvandrerfans for aber

En svensk fodboldleder påstår, at han frygtede for sit liv under en kval-kamp til Allsvenskan mod indvandrerklubben Syrianska

Det blev kaotisk efter Syrianskas sejr over Ängelholm. (Foto: YouTube)
Det blev kaotisk efter Syrianskas sejr over Ängelholm. (Foto: YouTube)

To uger efter, at at Ängelholm FF tabte den afgørende kvalkamp om en plads i Allsvenskan til indvandrerklubben Syrianska syd for Stockholm, er klubbens formand Mats Karlsson fortsat så rasende over de scener, der ifølge ham udspillede sig på tilskuerrækkerne, på banen og i spillertunnellen, at han kalder den hårde kerne af Syrianska-fans for aber.

- Jeg sad på tilskuerrækkerne bag vores bænk. 400-500 personer trænger sig på, spytter mig i ansigtet, skriger sjofelheder. De sparker til vores spillerboks, men deres vagter gør intet. Det, der skete i spillertunnellen, var en dråbe i havet i sammenligning med det her, siger Karlsson til Aftonbladet.se.

Syrianske vandt den anden kamp med 3-1 og fik endnu et år i den bedste svenske fodboldrække med sammenlagt 4-3. Det fik efterfølgende klubbens fans til at invadere banen, og flere af dem stormede ind i spillertunnellen, hvor et slagsmål brød ud, mens spillere og trænere blev interviewet af pressen.

- Det er aber på tilskuerpladserne. De her typer kastede ting og sager efter os hele kampen, og tankerne rumsterede rundt i hovedet: 'Slipper jeg levende fra det her?' Det er en skandale. Jeg er ikke racist, og det handler ikke om, at vi ikke kom i Allsvenskan, men sådan her skal det bare ikke være, siger Karlsson, som mener, at dommeren lod sig påvirke af stemningen.

Syrianska: Ulogiske anklager
- Dommeren er bange for, at de skal smadre hans bil, han er bange på sin families vegne. Marcus Lindberg (Ängelholm-spiller) får en tvivlsom udvisning, men når Peter Ijeh (Syrianska-spiller) brækker kæben på Robin Nilsson med en albue, sker der ingenting. Robin har spist suppe lige siden, andet kan han ikke klare, fortæller Karlsson, der mener, at det svenske fodboldforbund er bange for at gøre noget ved sagen.

- Det er en varm kartoffel, det er for følsomt. Man er bange for dem, siger Ängelholm-træneren, der påstår, at syv-otte Allsvenskan-klubber er enige med ham i hans kritik af klubben, der har rødder i Syrien og Tyrkiet og spiller i Galatasarays rød/gule farver.

Formanden for Syrianska, Andreas Temiz, mener, Karlssons kommentarer kommer fra en dårlig taber - han tror ikke på, at Ängelholm-chefen er blevet truet på den måde, som han påstår

- Jeg har svært ved at tro det. Vi har sikkerhedsfolk, der har fuldstændig styr på det. Hvorfor skulle sådan noget ske, når vi vinder 3-1? Det er ulogisk, siger Temiz.

- Der var matchofficials tilstede, folk fra forbundet og et dommerteam, som kunne have set det. Hvorfor har kun formanden fra det tabende hold opdaget det her? Det siger en del. Han må finde på noget bedre, lyder det fra Syrianska-formanden.