Hooligans tævede spillere på banen

Fodbold-sverige i chok, efter at Djurgården-fans overfaldt Assyriska-spillere på banen. Se video

Djurgårdens fans gik amok efter sejren over Assyriska og overfaldt flere spillere. (Foto: TV4)
Djurgårdens fans gik amok efter sejren over Assyriska og overfaldt flere spillere. (Foto: TV4)

Så lykkedes det igen fodboldbøllerne at stjæle overskrifterne på den anden side af Sundet.

Svensk fodbold har længe døjet med alvorlige hooligan-problemer, og søndag var den så gal igen - helt gal faktisk - da Djurgården mødte Assyriska i en kvalifikationskamp til Allsvenskan.

For selv om Djurgården vandt kampen 3-0 efter at have tabt det første opgør 0-2, så skulle tilhængere af Stockholm-klubben tilsyneladende af med en masse frustrationer, da opgøret var fløjtet af.

I hvert fald, blev fire Assyriska-spillere overfaldet med slag, spark og spytklatter, da en større gruppe fans stormede ind på banen.

Værst gik det ud over midtbanespilleren Andi Toompuu, som efterfølgende måtte en tur på hospitalet.

- Jeg er hævet ved øjet, men heldigivis er der ikke noget, som er brækket. Det var meget ubehageligt, og jeg løb bare hen til den nærmeste vagt, da det var sket, fortæller han til Expressen.

I første omgang frygtede Assyriska-spillerne ikke modstandernes fans, da de pludselig entrede banen.

- Jeg tænkte, at jeg ikke behøvede at løbe, fordi jeg bare regnede med, at de ville fejre sejren. Men så får jeg to spark på låret og et skub i ryggen af en fyr, der også truer mig. Så kommer der en vagt og siger, at vi skal løbe, fordi de ikke kan beskytte os inde på banen, forklarer forsvareren Fredrik Samuelsson og fortsætter:

Spillere var bange
- Jeg reagerede instinktivt, da han sparkede mig og spurgte ham, hvad han havde gang i. Men så truede fem-seks fyre mig med både det ene og det andet, fortæller han.

Også reserven Mattias Genc fik Djurgården-tilhængernes 'kærlighed' at føle.

- Jeg fik en spytklat i ansigtet og blev overfaldet af en fyr, der sprang på mig bagfra, siger Genc, der havde hjertet helt oppe i halsen, da bøllerne gik amok.

Ja, man bliver bange. Der var jo 2000 mennesker inde på banen, så hvad skulle jeg gøre, spørger han.

Endnu har politiet ikke foretaget anholdelser i sagen, men ordensmagten vil bruge tv-billeder til at identificere gerningsmændene.

Se video af overfaldet her

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere