Annonce:
Annonce:

Spillerhandel på toilettet

Svensk spilleragent afslører suspekte transaktioner i forbindelse med klubskifter for to af svensk fodbolds største profiler

Der var penge både over og under bordet i forbindelse med Jonas Therns skifte til Napoli og Stefan Schwarz' skifte til Arsenal, afslører svensk spilleragent. (Modelfoto)
Der var penge både over og under bordet i forbindelse med Jonas Therns skifte til Napoli og Stefan Schwarz' skifte til Arsenal, afslører svensk spilleragent. (Modelfoto)
Annonce:
Følg Fodbold

Der indgik sorte penge i de handler, der i sin tid bragte Stefan Schwarz til Arsenal og Jonas Thern til Napoli. Det afslører den svenske spilleragent Lars T. Peterson i et interview med den svenske avis Aftonbladet. Han drev i 90'erne agentbureauet Scand-Italia Promotion Ltd sammen med Vincenzo Morabito.

Peterson forklarer, hvordan hemmelige transaktioner var krav, der skulle opfyldes, hvis handlerne skulle blive til noget. Arsenal-manager George Graham modtog sit sorte honorar på et toilet, mens der blev afleveret 350.000 kroner til en Napoli-direktør på en tankstation uden for Gøteborg.

Uden pengene var handlerne aldrig blevet til noget, forklarer Peterson om Schwarz' skifte fra Benfica til Arsenal og Therns skifte fra Benfica til Lazio.

Pengene var medtaget i den del af transfersummen, der i kontrakten blev tilskrevet spilleragenten.

Annonce:

- Vi kunne ikke skjule pengene andre steder end i kontrakten. Der stod i mange kontrakter, at agenten skulle have en million eller 500.000, forklarer Petersson til Aftonbladet.

Talte pengene på toiletlåget
Pengene røg dermed ind hos agentbureauet, hvorefter pengene 'forsvandt' ned i andre lommer.

Blandt andet til George Graham, der modtog 30.000 pund på et toilet i det centrale London i 1994.

- Han begyndte at tælle pengene på toiletlåget. Så satte han pengene ind på sin konto.

Et par måneder senere blev Graham taget for bestikkelse, og Arsenal begyndte at spekulere over, hvor pengene var kommet fra. Medierne kiggede ikke overraskende på Schwarz' skifte.

- De spurgte om vi havde betalt sorte penge og jeg sagde selvfølgelig, at det ikke passede. Og Graham, han sagde ingenting, forklarer Petersson, der er gået i gang med at skrive en bog, der formentligt kommer til at afsløre adskillige suspekte sider af spillerhandler i 90'erne.

Annonce:

Spillets regler
Eksempelvis om Therns skifte til Napoli i 1992, hvor Peterssons assistent, Jan Hedén, på en Shell-tank overdrager en kuvert til Napoli-direktør Giorgio Perinetti. I kuverten ligger 350.000 kroner.

Peterson forklarer til Aftonbladet, at der stort set altid blev betalt penge under bordet i forbindelse med klubhandler i England og Italien. Og sjældent uden at spillerne vidste til det.

- Man var nu engang tvunget til at betale for at komme til en storklub, forklarer Peterson, der ikke fortryder noget.

- Jeg spillede efter spillets regler, selvom det ikke føltes lige godt hver gang.

- Det var sådan branchen fungerede. Havde vi ikke gjort det, så havde nogle andre gjort det, forklarer han og udtrykker tro på, at de sorte penge ikke er så udbredt mere.

- Jeg tror ikke, at det finder sted i samme omfang i dag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: