Erik Mykland sigtet for narkomisbrug

Den tidligere FCK-troldmand sigtes i Norge for brug af kokain gennem en længere periode

- Jeg har gjort noget, jeg ikke er særlig stolt af, siger Erik Mykland om sit kokain-misbrug, der nu har ført en sigtelse med sig i Norge. (Foto: Lars Poulsen)
- Jeg har gjort noget, jeg ikke er særlig stolt af, siger Erik Mykland om sit kokain-misbrug, der nu har ført en sigtelse med sig i Norge. (Foto: Lars Poulsen)

Politiet i det norske distrikt, Romerike, har sigtet den 37-årige Erik Mykland for brug af kokain gennem længere tid. Det skriver den norske avis, Verdens Gang.

Sigtelsen får den tidligere FCK-midtbanekreatør til at tage et opgør med sin misbrugsfortid.

- Jeg har gjort noget, jeg ikke er særlig stolt af, og som er vældigt dumt. Jeg er klar til at tage den straf, der måtte komme, siger han til VG og understreger, at interviewet med avisen bliver det sidste, hvor han vil tale om sagen.

- Jeg ser frem mod at fortsætte min genoptræning i Start, siger han.

I Start har man kendt til sagen i en måned.

- Vi stoler på Erik, og vi havde ikke skrevet kontrakt med ham, hvis vi ikke havde troet på, at han kan komme tilbage på rette spor - både på banen og i livet, siger sportsdirektør Svein Mathiesen.

Stort narkonetværk
Sigtelsen mod Erik Mykland kom i marts, hvor Myklands navn dukkede op i forbindelse med efterforskningen af et omfattende narkonetværk med udspring i Romerike.

I sagen er over 100 personer blevet taget, og der er beslaglagt enorme narkolagre: 100 kg amfetamin, 160 kg hash, 16 kg heroin og 3 kg kokain. Derudover også en masse våben.

- Personen, der her er tale om, har en perifær rolle i netværket. Der er begrundelse for at sigte ham brug af narkotika, siger politiadvokaten, Håvar Undeland til VG.

Myklands egen advokat er fåmælt:

- Det drejer sig om et forhold tilbage fra 2006. Han er helt færdig med det nu, siger advokat Arne Seland.