Lasse Vibe kæmper for medaljer og EL-plads

Lasse Vibe er skuffet over et tabt mesterskab i Göteborg, men trives i Sverige og ser frem til den kommende sæson

Arkivfoto: Ernst van Norde
Arkivfoto: Ernst van Norde

Da Lasse Vibe i sommer skiftede fra SønderjyskE til IFK Göteborg, var den svenske klub helt med fremme i kampen om mesterskabet i Sverige.

Efter et strabadserende efterår er mesterskabet imidlertid glippet for IFK Göteborg, for det endte med at blive Malmø, der tog guldet i Sverige. Dog er der stadig noget på spil for Lasse Vibe og kompagni før sidste spillerunde.

IFK Göteborg ligger således på en tredjeplads, og derfor kan man sikre sig både bronzemedaljer og Europa League-kvalifikation, hvis Norrköping besejres i sidste spillerunde på søndag.

Malmö er ny mester i Sverige

Lasse Vibe håber, at det lykkes at sikre sig tredjepladsen.

- Vi har været meget skuffede over de sidste fire kampe, hvor det kun er blevet til et point. Det startede med et 1-2-nederlag til Kalmar, hvor de scorede på to langskud i noget, der lignede en 0-0-kamp, og siden tabte vi ugen efter mod Djugården på et straffespark i sidste minut. Det blev fulgt op med uafgjort på hjemmebane og senest et nederlag, i den dårligste kamp, jeg har været med til, siden jeg kom herop.

- Så der er en revanchelysten fornemmelse i klubben, og da tredjepladsen giver Europa League-kvalifikation, er det noget, vi går efter. Det er klubbens officielle målsætning at være i top tre og spille europæisk hvert år, så det er vigtigt for os, fortæller Lasse Vibe til tipsbladet.dk.

Esbjergs EL-modstander fyrer træneren

Han tror på en succesfuld søndag på hjemmebane mod Norrköping, for han forventer, at IFK er i stand til at besejre midterholdet fra Allsvenskan.

- Det tror jeg på, at vi kan. Der skal være motivation og vildskab til at revanchere de dårlige kampe. Vi er det bedste hjemmehold i Allsvenskan i denne sæson, for vi har kun tabt én kamp, så jeg tror på, at vi kan gøre det, siger han.

Bortset fra det glippede mesterskab er Lasse Vibe tilfreds med sit første halve år i Sverige.

- Det er positivt. Jeg er meget glad for at være her, og det er fedt at prøve noget nyt. Jeg har næsten prøvet at møde alle hold, og det er dejligt at få nogle nye input. Jeg stortrives, siger han.

Lasse Vibe scorede igen

Den tidligere Superliga-spiller er heller ikke i tvivl om, hvad hans egen målsætning er for den kommende sæson.

- Vi går efter at blive mestre næste år, og nu må vi se, om klubben viser vilje til det i det kommende transfervindue. Men det er muligt, og jeg selv er stadig skuffet over, at vi ikke kunne være med helt frem til sidste spillerunde i denne sæson. Derfor er min personlige målsætning, at vi skal blive mestre til næste sæson, siger Lasse Vibe.

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk