Norsk mesterskabsdrama: Mike Jensen tror på guldet

Rosenborg skal have hjælp fra Haugesund i sidste spillerunde, hvis de skal vinde det norske fodboldmesterskab.

(Foto: Tariq Mikkel Khan)
(Foto: Tariq Mikkel Khan)

Rosenborg ligger ét point efter førerholdet fra Strømsgodset i den bedste norske fodboldrække, inden sidste runde bliver spillet søndag.

Klubbens danske midtbanespiller Mike Jensen tror dog stadig på, at Rosenborg kan hjemføre endnu et norsk mesterskab.

- Vi tror på mesterskabet. Det er klart, at vi ikke selv kan afgøre det, men vi tror på vores egen sejr, og vi ved, at Strømsgodset er maksimalt under pres.

- Alle ved, at det mentale spiller ind, når kampen er i gang. Hvis Strømsgodset ikke lige får scoret til at starte med, så kan der godt begynde at komme nerver på. Kan vi udnytte det og bringe os tidligt foran, kan vi lægge yderligere pres på dem, siger Mike Jensen.

Årsagen til at Rosenborg ikke fører Tippeligaen, skal ifølge midtbanedynamoen findes i, at klubben har smidt for mange point mod de mindre hold.

- Vi har smidt nogle af de her, man kalder dumme point på hjemmebane mod nogle bundhold.

- Senest mod Hønefoss, hvor vi spillede 0-0 hjemme for et par runder siden. Det er sådan en kamp, du skal vinde, når du møder et hold under stregen. Det var også der, vi mistede førstepladsen.

- Vi tabte også ude til Molde i forrige runde, men det er de mange uafgjorte kampe på hjemmebane, vi vil kigge tilbage på, hvor vi har dummet os, siger Mike Jensen.

Strømsgodset er næppe et hold, der klinger faretruende i de fleste fodboldører. Sidste år vandt holdet overraskende sølv, men i år kan holdet fra byen Drammen sikre sig mesterskabet på hjemmebanen Marienlyst Stadion med plads til blot 7500 tilskuere.

- Folk synes jo, det er sjovt, når et af de små hold stikker hovedet frem og er med helt fremme. De er jo et lidt mindre hold, som man godt kan sammenligne med FC Nordsjælland. Det er en lidt mindre klub med et mindre budget end de store hold.

- Gennem unge spillere og et godt spilsystem har de på en eller anden måde fået kontinuitet og haft en opadgående kurve, hvor man også har været god til at udvikle spillere, lyder danskerens bedømmelse af titelaspiranterne.

I sidste runde møder Rosenborg på udebane Lillestrøm, der ligger midt i tabellen og ikke har noget at spille for, mens Strømsgodset hjemme møder Haugesund, der er sikre på at få bronzemedaljer.

Begge kampe bliver spillet søndag klokken 18.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere