Rosenborg må nøjes med sølvmedaljerne

På trods af en 3-0-sejr i sidste spillerunde blev danskerklubben Rosenborg kun nummer to i Tippeligaen

Nicki Bille og Rosenborg kan ærgre sig, efter at Strømsgodset spillede sig til mesterskabet i sidste runde. (Foto: Arve Johnsen, Digitalsport)
Nicki Bille og Rosenborg kan ærgre sig, efter at Strømsgodset spillede sig til mesterskabet i sidste runde. (Foto: Arve Johnsen, Digitalsport)

Den ellers så sejrsvante norske fodboldklub Rosenborg har de seneste to sæsoner måttet nøjes med bronzemedaljer i Tippeligaen.

Derfor havde fansene og spillerne sat næsen op efter guld denne gang, men de blev slemt skuffede på sæsonens sidste spilledag.

For selv om Rosenborg vandt 3-0 over Lillestrøm på udebane, så rakte det kun til sølvmedaljer.

Se også: Mike Jensen: Jeg vil på landsholdet i 2014

De direkte konkurrenter fra Strømsgodset vandt også deres kamp mod bronzevinderne Haugesund med 4-0, og dermed slutter 'Godset' på førstepladsen med et enkelt points forspring.

Rosenborg måtte undvære en karantæneramt Tobias Mikkelsen i kampen mod Lillestrøm, men til gengæld gjorde en anden dansker væsen af sig, da Mike Jensen allerede efter 18 minutter øgede til 2-0.

Det lagde pres på Strømsgodset, der i tilfælde af Rosenborg-sejr ikke kunne nøjes med uafgjort.

Ved pausen var stillingen i kampen mod Haugesund fortsat 0-0, men tre mål inden for 16 minutter og en udvisning til en modstander afgjorde kampen og dermed også mesterskabet.

Se også: Norsk mesterskabsdrama: Mike Jensen tror på guldet

Det er blot anden gang, at Strømsgodset vinder det norske mesterskab. Klubben hentede guld tilbage i 1970. Sidste år blev det til sølvmedaljer, ligesom man også er femdobbelt pokalmester.

Strømsgodset har den tidligere Sønderjyske-forsvarer Jarl André Storbæk i truppen.

Danske Nicki Bille Nielsen kom i øvrigt til skade med skulderen for Rosenborg og måtte lade sig udskifte halvvejs inde i kampen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere