David Nielsen på plads i Strømsgodset

David Nielsen har skrevet en to-årig kontrakt med Strømsgodset, hvor han bliver assistent for Ronny Deila med udsigt til på sigt at blive cheftræner.

David Nielsen er ny assistenttræner hos de norske mestre Strømsgodset. (Foto: Erik Kragh)
David Nielsen er ny assistenttræner hos de norske mestre Strømsgodset. (Foto: Erik Kragh)

Strømsgodset og David Nielsen har i lang tid ikke lagt skjul på, at de var lune på hinanden, og i dag er det så blevet officielt. Den 36-årige dansker har skrevet en to-årig kontrakt med de nykårede norske mestre. En aftale der betyder, at Nielsen skal være assistent for succestræner Ronny Deila.

- For mig er det et vigtigt skridt i min trænerkarriere. Jeg har brugt to-et-halvt år i de lavere divisioner, og det har været godt og helt nødvendigt for mig, for det er der, virkeligheden som træner rammer én. Du skal selv pumpe luft i boldene og hælde vand i flaskerne, og det er, når du står der med pumpen, at du finder ud af, om du vil være træner.

- Når du har fundet ud af det, skal du vise, at du kan. Og for at komme videre, skal du overbevise andre om, at du kan. Det er jeg stolt over, at jeg har gjort, siger David Nielsen til tipsbladet.dk.

Danskeren har på suveræn vis ført Nest-Sotra op fra den tredjebedste række til den næstbedste i denne sæson, og han har fået opbygget sig et ry som en glimrende motivator med en klar filosofi, som han formår at få spillerne til at forstå. Det potentiale har de set flere steder i Norge, hvor han på det seneste også er blevet sat i forbindelse med cheftrænerjobbet i Brann.

Nu valgte han i første omgang at blive assistent med de udfordringer, der ligger i det, men på sigt har Strømsgodset tiltænkt David Nielsen rollen som cheftræner. Ronny Deila siger selv i et interview med VG i dag, at han lytter, hvis der kommer tilbud fra udlandet, så det ligger i kortene, at David Nielsen tager over, når og hvis Deila skifter klub.

Nu glæder David Nielsen sig dog først og fremmest til at komme til en spændende klub, der har gang i et godt projekt.

- Jeg kommer til en klub, der lige er blevet norsk mester, der har et spændende hold og gør tingene på en måde, der ikke har noget at gøre med Norge rent fodboldmæssigt. Det er en stor udfordring. Vi skal etablere os i toppen af norsk fodbold, men vi ved jo godt, at vi nok ikke vinder mesterskabet de næste 10 år, men vi skal gøre os klar til at kunne blive et hold, der hører til i toppen, og selvfølgelig kan det lade sig gøre, selv om vi formentlig mister et par af de bedste spillere.

-Vi skal gøre spillerne klar til, at de i næste sæson kommer til at møde hold, der vil slå os, fordi vi står med guldmedaljerne. Det er en mental udfordring, og det er én af de ting, jeg er optaget af. At få hovederne på plads. Strømsgodset skulle finde den bedste mand for dem, og de har vist så meget interesse for mig, at jeg i sidste ende ikke har været i tvivl om, at jeg også vil dem.

David Nielsen afløser Bjørn Petter Ingebretsen, der i stedet bliver scout og spillerudvikler i klubben.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere